Warmond – Potjes van aardewerk, gereedschap voor in de tuin en allerlei bloemen en planten. De Warmondse dorpsstraat staat zaterdagochtend vroeg al helemaal vol met verschillende soorten kraampjes tijdens de 26ste editie van de jaarlijkse Groenmarkt.

‘Is dit alles, mama?’ Een ijverig mannetje laadt de gekochte bloemen in de kar die aan zijn skelter zit vastgebonden. Bepakt en bezakt rijdt hij, met moeders erachteraan, het centrum van Warmond alweer uit. ‘De markt begint eigenlijk pas om 10:00, maar de eerste mensen stonden om 08:00 al voor onze kraam’, vertelt bloemist Kees Heemskerk. Normaal staat hij iedere zaterdag op de weekmarkt in Warmond, maar één keer in het jaar pakt de ondernemer ook Groenmarkt mee.  

‘Vandaag zijn vooral de grote hangplanten erg populair’, vertelt hij. ‘Die zijn ook best prijzig, maar mensen willen ze toch hebben.’ Heemskerk is al sinds de allereerste editie van de partij en ziet daarom ook wat dingen veranderen. ‘Er staan steeds meer bijproducten van planten en bloemen. Er komt daardoor ook meer variatie bij de deelnemers en dat vind ik leuk om te zien.’ De bloemist heeft gelijk. Het grootste deel van de markt bestaat uit een breed assortiment van planten en bloemen maar ook de kaasboer en kraampjes met koffiekopjes en zelfgemaakt houtwerk ontbreken niet op de markt. 

Terwijl het terras van Grand Café de Oude School volstroomt met voldane klanten, komt alweer een nieuwe stroom enthousiaste bezoekers aanzetten. ‘Het leeft enorm onder de mensen en daarom vind ik het ook altijd een hele leuke dag’, sluit Heemskerk af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in