Yfke Vreeken als nummer twee. Uiteindelijk won ze brons. Foto: WIJC

Warmond – De Warmondse IJs- en skeelerclub (WIJC) was afgelopen zondag voor het eerst gastheer van het Zuid-Hollands Kampioenschap inlineskaten. Skeeleraars uit alle hoeken van Zuid-Holland waren aanwezig om onder toeziend oog van ouders en trainers hun beste prestaties neer te zetten. Tijdens de wedstrijden stonden er ook zeven deelnemers uit de Bollenstreek aan de start.

Op de skeelerbaan waren 88 deelnemers van verschillende ijsclubs en talententeams aanwezig. Vanaf 10:00 konden de skeeleraars hun krachten meten met hun provinciegenoten. In elke leeftijdscategorie ging de titelstrijd over een tijdrit en een marathonkoers. Bij de sprintwedstrijden gingen telkens de snelste rijders door naar de volgende ronde, waarbij in de finale de beste skeeleraars tegen elkaar strijdden. Aan het einde van de dag mochten de winnaars het podium betreden en zich kronen tot Zuid-Hollands Kampioen.

De eerste skeelerwedstrijd in de Jan van der Hoorn-competitie viel vrijdag 12 mei in het water. Door de regenval was de baan te nat om de wedstrijden te starten. De WIJC heeft de baan op een ander moment beschikbaar gesteld om de wedstrijden als nog te kunnen afwerken. De jongste jeugd mag op 15 september in Warmond in de herkansing.

Twee leden van de WIJC wisten een titel binnen te slepen: Sam Scargo won het kampioenschap bij de Jongens Pupillen 3 en Vincent Meulenmeester won bij Jongens Pupillen 2. Naast de titel werden ook andere prijzen binnengesleept door leden van de WIJC. Casper Meulenmeester won zilver bij de Jongens Pupillen 3 en Yfke Vreeken won brons bij de Meisjes Pupillen 1. Onderaan zijn de overige uitslagen te vinden.

Deelnemers en verenigingen treffen voorbereidingen voor de skeelerwedstrijd
Deelnemers aan het wachten voor de start
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in