De E-jeugd van de NZ&PC (foto: NZ&PC).

Noordwijk – De Noordwijkse Zwem- en Poloclub (NZ&PC) heeft voor het tweede weekend op rij meerdere successen beleefd. Verschillende teams blonken uit in het waterpolo. Op zaterdag vertrokken enkele teams voor uitwedstrijden, terwijl anderen hun talenten lieten zien in het vertrouwde thuisbad, Zwembad Binnenzee in Noordwijk.

De B-Jeugd (BJ1) begaf zich naar het Inge de Bruijn-bad in Barendrecht voor een cruciale confrontatie tegen ZPB H&L Productions AJ2. Ondanks een voorsprong van 3-7 halverwege de wedstrijd, eindigde deze uiteindelijk in een gelijkspel van 7-7. Desondanks gingen ze met één kostbaar punt naar huis, mede dankzij doelpunten van spelers zoals Kris, Tijmen en Maks.

Heren2 (H2) reisde af naar Papendrecht en keerde triomfantelijk terug met een indrukwekkende overwinning van 6-13. Na twee gespeelde wedstrijden staan ze nu op de eerste plaats in de competitie, met 6 punten, voornamelijk dankzij hun superieure doelsaldo. Met nieuwe aanwinst vanuit Engeland (Alex) en terugkerende spelers (Rutger en Harold) is hun doel is duidelijk: dit seizoen het kampioenschap in hun klasse veroveren.

De E-Jeugd Gemengd (EG1) zette hun ambitie om kampioen te worden ook voort. Dit team van 7 spelers, bestaande uit jongens uit Noordwijk, Voorhout en Noordwijkerhout, toonde hun groei na een jaar van intensieve training. Met doelpunten van Bram, Xander, Logan, Arne en Fedde, prachtige assists van Dje, en uitstekend werk van keeper Damian, behaalden ze een indrukwekkende overwinning van 0-22 tegen De Plas in Nieuwkoop. Met een voorsprong van 2 punten op de nummer 2, en een gigantisch positief doelpunten saldo, staan ze bovenaan in de competitie.

Het nieuwe gemengde C-Jeugdteam (CG1) stond voor hun eerste uitdaging, spelend volgens de nieuwe samenstellingsregels van de KNZB waarbij jeugd langer gemengd samen mogen spelen. Helaas resulteerde hun eerste wedstrijd in een nederlaag van 0-24 tegen BZ&PC. Ondanks dat BZ&PC speelde met twee spelers van B-leeftijd en twee spelers die normaal gesproken als gastspelers in de eredivisie uitkomen bij Donk, bleven de verwachtingen hoog. Het team kijkt reikhalzend uit naar de komende wedstrijden om te zien hoe ze het dit seizoen zullen doen.

Dames1 (Da1) betrad het strijdtoneel ook met hun eerste wedstrijd van het seizoen. Voor degenen die niet bekend zijn met waterpolo, het Nederlandse Dameswaterpoloteam werd afgelopen zomer wereldkampioen en dient als een inspirerend voorbeeld voor meisjes en dames binnen de vereniging! Ze streefden naar overwinning tegen Waterpolo Residentie Da2 en behaalden dit doel met een mooie einduitslag van 4-1. Maud scoorde drie prachtige doelpunten, terwijl Maaike de overwinning compleet maakte met een laatste treffer. Met slechts één tegendoelpunt was het een veelbelovende start van het competitieseizoen.

Het derde Herenteam (H3), dat nog relatief nieuw is in samenstelling en bestaat uit zowel nieuwe spelers als zeer ervaren oudere heren, beleefde een matigere zaterdag. Na een gelijkspel en één punt in de vorige wedstrijd, slaagden ze er helaas niet in om te winnen. Waterpolo Residentie Heren5 bleek te sterk en versloeg hen met 4-6.

Heren1 (H1) speelde op zondag in Alphen aan de Rijn, tegen AZC. Het werd een bijzondere dag, aangezien keeper David zijn doel schoon hield, terwijl zijn teamgenoten volop scoorden. Met onder andere maar liefst 5 doelpunten van Pieter keerden ze terug naar Noordwijk met een overtuigende 0-16 overwinning en drie kostbare punten. H1 deelt momenteel de eerste plaats in de competitie met Vivax en Sassenheim, en de aankomende wedstrijd tegen Sassenheim op zaterdag 30 september belooft dus een waar spektakel te worden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in