Topscoorder Rens Geurds kon ZVS ook niet aan het kampioenschap helpen (foto: Suzanne Kuijvenhoven).

Sassenheim – Het is de waterpoloërs van Zwemvereniging Sassenheim (ZVS) niet gelukt om geschiedenis te schrijven. In een uitverkocht zwembad De Wasbeek verloren de Sassenheimers de kampioenswedstrijd tegen directe concurrent VZV Njord met 12-16. Door de tweede plaats in de tweede klasse bond loopt ZVS promotie mis.

Beide teams maakten in de openingsfase van de wedstrijd een gespannen indruk. Er stond ook veel op het spel, want door de minimale voorsprong van VZV Njord in de competitie van één punt konden beide teams zaterdagavond kampioen worden. Het waren de bezoekers uit Veldhoven die als eerste de zenuwen onder controle kregen, want na de eerste periode was de stand 2-4. Njord benutte de kansen beter, waar ZVS nog moeite had om het net te vinden.

Na de eerste periode ging de wedstrijd steeds meer draaien om straffen. ZVS ging meermaals in de fout, waardoor Njord een aantal kansen kreeg in een overtalsituatie. Alhoewel de thuisploeg uit Sassenheim zelf vier keer scoorde, deden de bezoekers uit Veldhoven dit vijf keer. De tweede periode werd afgesloten met een tussenstand van 6-9. Echter kreeg ZVS nog een klap te voorduren: aanvaller Pim Geurds maakte drie persoonlijke fouten, waardoor hij de rest van de wedstrijd niet meer in actie mocht komen.

De thuisploeg uit Sassenheim liet het hoofd echter niet hangen en begon in de laatste twee periodes aan een heuse comeback. Onder leiding van Stan Geurds en Richard Turk werd de score teruggebracht naar 9-9. Ondertussen moest ook midachter Rob Lambers met drie persoonlijke fouten vanaf de zijkant toekijken hoe zijn team terug probeerde te komen in de wedstrijd. ZVS kreeg het steeds lastiger, mede doordat ook de andere midachter Tijs Maas langs de kant kwam te zitten. Een drukke avond voor de arbitrage in Sassenheim, die uiteindelijk zag dat Njord de overwinning naar zich toetrok. In de vierde periode wisten de bezoekers de 11-11 stand uit te breiden naar 12-16, wat ZVS te machtig was.

VZV Njord mag zich door deze overwinning de kampioen noemen van de tweede klasse bond. ZVS bleef verslagen achter, al was trainer Paul Geurds wel trots: “Het was onverwacht maar fantastisch dat we in de laatste wedstrijd nog volop meededen voor het kampioenschap. In het begin van het seizoen hadden we voor de tweede plek getekend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in