Plasticinzameling: een van de pijnpunten van de PvdI

Noordwijk – Het afvalbeleid van de gemeente Noordwijk blijft vragen oproepen. Ditmaal door de fractie van Metlef. Volgens de partij heerst onder veel inwoners onvrede over de ophaalfrequentie en de inzameling van het plastic afval.

Van B&W wil Metlef weten waarom er geen breder onderzoek is gedaan naar de verschillende methoden. Ook willen ze weten hoe het ophaalschema kan worden verbeterd en of het mogelijk is het plastic afval aan te bieden in een container in plaats van aan de lantaarnpalen.

Tenslotte wil Metlef weten waarom een deel van de containers is voorzien van transponders en wat dit heeft gekost. 

13 REACTIES

 1. Nog erger! weigerende automaten van de ondergrondse containers, waardoor burgers hun afval niet kwijt kunnen. Meerlanden of reinigingsdienst van Noordwijk maakt er een puinhoop van!

 2. Zakken hangen er al de dag na de ophaaldag en de inhoud en lege zakken liggen weer een dag later door de wijk.
  Goeie oplossing ook, een container. We hebben al drie van die kl*te bakken in de tuin staan.
  Waarom niet gewoon in de pmd-bakken op het milieupleintje?

  • Het plastic wegbrengen naar de bakken was gewoon prima. De zakken ophangen en op laten halen is overbodig. Het zou een hoop rommel schelen. De zakken worden vaak te vroeg opgehangen en zijn dan kapot voordat ze opgehaald worden.

  • Helemaal mee eens! De grote verzamelcontainers werken prima! De zakken aan de palen niet!
   Graag terug naar de oude situatie van zelf wegbrengen graag!

   • Toen ik in de jeugd van mijn vereniging zat haalden we papier en karton op. Leuk centje voor de vereniging. Zet een container bij de voetbal neer. En doe die in het weekeinde open. Goed doel denk ik.

 3. Ja dat krijg je als een gemeente aandeelhouders zijn van zo’n bedrijf dan moet alles kunnen als het maar geld opbrengt een vrije in schrijven zou eerlijker zijn en nog goed koper ook . Wat een bende in het dorp ophang punten boven een vuilnisbak als die zakken er hangen kan je niks meer kwijt . Nee we zijn er niet op vooruit gegaan met dat bedrijf .

 4. Direct stoppen met dat Meerlanden en de vorige Renewi, dacht ik? Gewoon weer een contract geven. Deze firma haalde het altijd keurig en op tijd op. En Jan je hebt gelijk en maar aandelen kopen en verkopen. Ik heb begrepen dat de gemeenten nog maar voor 50% aandeelhouder zijn. Weg dan controle. Hogere kosten voor alleen maar minder service. Wisselende tijden van ophalen en ook legen van de grote verzamelbakken. Die zitten soms zo vol, ja dan gooien de mensen het er gewoon naast.. Dat hoort niet maar als je een paar keer keurig je afval dacht kwijt te kunnen wat niet kan dan krijg dit. Ik heb een aantal mensen gehoord die ook aan de pilot hebben meegewerkt en die nooit iets is gevraagd.

 5. Beste mensen de oplossing is simpel, in veel gemeenten wordt afval middels nascheiding verwerkt .
  Misschien iets duurder maar volgens mensen die het kunnen weten vele malen efficiënter.
  Tegenwoordig is de nascheiding zo goed als volledig geautomatiseerd.
  We hebben nu een container voor restafval in de tuin staan die nooit meer volkomt en 1 × per 3 weken pmd zakken opgehaald worden is een veel te lange periode met stinkende zakken.
  Dus terug naar af, gft apart in de container zoals het nu gaat en pmd bij het restafval in de container en aanbieden voor nascheiding
  Zal een hoop ergenissen weghalen en zal uiteindelijk de oplossing zijn.

 6. Elke zichzelf respecterende gemeente zou een (automatische?) vuilscheidingsinstallatie in bedrijf moeten hebben. De aanschafkosten kunnen worden terugverdiend met recycling en je schept er ook nog eens arbeidsplaatsen mee. Ik spreek uit ervaring als voormalig medewerker bij de Vliko. Het is maar een idee.

 7. Het probleem is dat sommige bewoners de zakken al dagen soms een week al aan lantaarn hangen. Een zeer vervuilende gezicht. Plastic afval weer naar de container brengen.

 8. Tja misschien ook eens naar de verpakkingsindustrie kijken. Zoveel plastic verpakkingen. Vroeger kreeg je een brood in een papieren zak, vleeswaren in een papieren zakje tussen de plakje worst een vetvrij papiertje. Tis nu een probleem van de burger die goed moet scheiden en waar het prijskaartje wordt neergelegd. ’tis de omgekeerde wereld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in