De wegversmalling in de Herenweg in Warmond

Warmond – Het Teylingse college van B & W laat in de beantwoording op schriftelijke vragen van de VVD weten dat het niet denkt aan terugdraaien van de wegversmalling van de Herenweg in Warmond. Volgens de partij zijn er sinds de weg is versmald meerdere ongelukken gebeurd en maken inwoners zich zorgen dat het er meer worden. De Herenweg is sinds halverwege 2021 versmald.

Het college laat weten dat verkeersongevallencijfers niet de aanleiding zijn voor de herinrichting van de weg. Tussen 2014 en 2021 hebben er volgens het college drie verkeersongelukken plaatsgevonden. Sinds het versmallen van de weg zijn er in 2021 en 2022 geen ongevallen geregistreerd op de kruising of de fietsoversteek. De cijfers voor het afgelopen jaar zijn nog niet bekend.

Het college gaat wel samen met de verkeersadviseur van de politie kijken of de versmalling beter gecommuniceerd kan worden aan de weggebruiker. Dit naar aanleiding van een verhaal van een inspreker in de commissie Ruimte, waarin ze zegt een eenzijdig ongeluk te hebben gehad door de nieuwe wegindeling.

De wegversmalling heeft volgens het college de volgende doelen bereikt: de snelheid van autoverkeer verminderd, de zichtbaarheid voor verkeersdeelnemers verbeterd, de fietsoversteek verbreed (2,50 m), de oversteeklengte verkort en meer ruimte voor de
fietser die van het fietspad de rijbaan op rijdt.

7 REACTIES

 1. Dat klopt niet
  Het is een racebaan geworden 30,km dat is 50 of hoger geworden wij schrikken hier van
  Voor mij maag hier flitspalen geplaatst worden
  Ik denk aan ouders en oudere personen
  Groetjes jens

  • zeker een racebaan om te zien wie er het eerst voorbij is ! ik zeg die gaaijes wie dat doen boete geven en ze leren het maar eens wat Disipline .
   Die moeten in de gaten worden gehouden worden. Anders leren ze het niet jaar lang rijbewijs afnemen.

 2. Wie heeft dit verzonnen, te gevaarlijk direct dicht bij de zebra.
  Even gauw gas geven ,de tegenlicher gauw voor zijn over stekende fietser en voetganger vergeten.
  Je ziet bijna dagelijks auto echt in de rem hangen.
  Had tot aan het bos 30km moeten zijn en de versmalling tussen de warmundastraat en burgermeesternederburglaan moeten plaatsen.

 3. Het schuin oversteken van de fietsers naar het fietspad zou opnieuw moeten worden bekeken! Het gaat zo vaak bijna mis! Automobilisten van twee kanten weten vaak niet dat dit zo gaat en schrikken. Fietsers snijden de oversteek af en gaan vlug-vlug schuin over. Vooral in schemering ochtend en avond.

 4. Kunnen er geen borden worden geplaatst aan beide zijden van de versmalling om de voorrang te regelen want soms heb je daardoor een gevaarlijke situatie omdat niet iedereen genegen is om de ander voor te laten en agressief voorrang neemt.

 5. Er wordt nog steeds veel hard gereden. Bij de versmalling is het een regelrechte ramp….teveel wat je goed in de gaten moet houden. Voetgangers, fietsers en tegemoet komende auto’s ,brommers en vrachtwagens/ bussen. Niet echt goed over nagedacht…..

 6. Bizar dat de zebra buiten het 30km/h gebied ligt en de schoolzone ook buiten het 30-gebied begint.

  De wegversmalling heeft de verkeersituatie verslechterd, het wordt een wedstrijd wie als eerste mag, in plaats van een veilige situatie. De fietsers zijn ervan de dupe, terwijl die juist beschermd zouden moeten worden.

  De volledige herenweg heeft wonderlijke verkeersituaties, bijvoorbeeld het niet-“auto te gast” deel en de zebra die echt DIRECT na de treintunnel ligt en je de voetganger nooit kan zien aankomen. En dan nog die random parkeerplaats bij de Warmonder-brug.

  Voegen deze vreemde verkeerssituaties nou echt bij aan een karakteristiek toeristisch Warmond?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in