Foto: Dannique Lubberts

Bollenstreek – Onderwijs en Arbeidsmarkt Duin- en Bollenstreek (OADB) hield vorige week  een bijeenkomst bij Van der Valk in Sassenheim over beter samenwerken en wat men gezamenlijk wil bereiken met de relatie bedrijfsleven-onderwijs. Een campus kan bijdragen aan de doelen die OADB voor ogen heeft, zo bleek tijdens de bijeenkomst.

Tijdens een eerdere bijeenkomst werden als doelen afgesproken: jongeren enthousiasmeren voor de streek, de bedrijven die daar zijn en binding met de streek creëren.

Een aantal bedrijven en organisaties waar mee samengewerkt wordt, gaf een korte presentatie. Greenport Duin- en Bollenstreek is voorstand van een campus omdat het dé manier is om verschillende werelden in de streek samen te brengen. Sociale werkorganisatie Provalu pleitte voor de ‘social return’, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt betrekken. Fioretti Hillegom gaf uitleg over praktijk leren en eigen inzet op school.

Verder werd in tafelgesprekken gesproken over de kansen kijkend vanuit de leerling, maar zeker ook vanuit het bedrijfsleven. De deelnemers zijn voorstander van een campus, waar alles onder één dak zit en waar gewerkt kan worden aan samenwerking, de groei van jongeren van dus ook van de streek.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in