Teylingen – Wethouder Heleen Hooij krijgt weer voor een jaar ontheffing om als wethouder werkzaam te zijn in Teylingen, terwijl ze er niet woont. Dat bleek donderdag tijdens de raadsvergadering na een discussie over het verlengen van de woonplaatsontheffing voor wethouder Hooij, die namens Trilokaal in het college zit. Zij woont in Heemstede en is ook niet van plan te verhuizen naar Teylingen. Dit stuitte op grote bezwaren bij FvD, D66, CU en Progressief Teylingen, die vinden dat er regels zijn en dat die nu niet juist worden nageleefd. Ze vinden per definitie dat een wethouder in de gemeente Teylingen woonachtig moet zijn.

Uiteindelijk bleek een ruime meerderheid in de raad toch akkoord te gaan het verlengen voor een jaar op basis van de uitzondering die mogelijk is binnen de gemeentewet en deze best wel netelige kwestie komt volgend jaar weer op de agenda.

1 REACTIE

  1. Slechte zaak dit. Iemand de leiding geven over een gemeente die ze helemaal niet kent. Vroeger woonde de wethouder hier om de hoek daar kon je soms eens een boom mee opzetten of wat ideeën aan hem geven

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in