Bollenstreek – Wethouder Jolanda Langeveld van Lisse en haar collega’s Marja Ruigrok (Haarlemmermeer) en Gerard Mostert (Katwijk) hebben een fietsrondje in en om Lisse gemaakt. Zo ervoeren zij hoe het is gesteld met enkele fietsroutes in de Duin- en Bollenstreek. De wegen in de streek slibben dicht, waardoor nieuwe fietsverbindingen en bruggen hard nodig zijn, aldus Mostert. De drie wethouders bespraken hoe een doorfietsroutenetwerk het beste vorm kan krijgen. 

Bij de brug over de ringvaart constateerden zij gevaarlijke situaties voor fietsers. Twee nieuwe bruggen moeten het kruispunt ontlasten. Voor openbaar vervoer en fietsers komt er naast het Fioretti College een nieuwe brug. Vervolgens fietsten de wethouders richting  Keukenhof. De oversteek bij de rotonde op de N208 is voor fietsers een lastig punt, zeker bij druk verkeer. Daar moet een voetgangers- en fietstunnel soelaas bieden.  

Het doorfietsroutenetwerk is onderdeel van het totale pakket aan maatregelen om de Noordelijke Duin- en Bollenstreek beter te ontsluiten. Omdat doorfietsroutes niet stoppen bij de grenzen van Holland Rijnland, wordt samengewerkt met de omliggende regio’s. 

1 REACTIE

  1. Aanleggen en onderhouden zijn twee dingen de aanwijsborden kan he niet lezen wat die zijn groen aangeslagen en de fietspaden zij zeker een halve meter smaller van het overwoekerd gras aan de kanten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in