foto's Willem Krol

Noordwijk – Op het schoolplein van basisschool Hoffenne was woensdagochtend de aftrap van de verkeersveiligheidscampagne “Onze scholen zijn weer begonnen”. De wethouders Theo Alkemade en Dennis Salman waren erbij.

De campagne wordt gehouden in de themamaand van de Veilige Schoolomgeving. Hierin is extra aandacht voor kinderen in het verkeer die op weg zijn naar school. Dat is nodig. Onderzoek wijst uit dat vooral in de eerste drie maanden na de zomervakantie kinderen vaker betrokken raken bij een ongeval.

Dat komt door hun onervarenheid in het verkeer en doordat automobilisten in de spits niet meer gewend zijn aan alle schoolgaande kinderen. 

 

2 REACTIES

  1. En nu nog wat doen aan die lui die als gekken door het dorp scheuren . Want er is zowat niemand meer die zich aan de verkeers regels houden . En dan die lui die niet weten dat je op een zeebra niet mag parkeren of stoppen Eat ik al duizend keer gemeld hebt bij de gemeente . Zeker de zeebra s in de Raadhuis straat . Doe her eens wat aan op dat gemeentehuis . Op een foto staan kan iedereen .

  2. En dan niet te vergeten de onveilige verkeerssituatie op het Westeinde in Noordwijkerhout. Ik heb daar al zo vaak gevaarlijke situaties meegemaakt. Het is een ontzettend drukke weg geworden. Auto’s mogen daar op dat smalle stukje weg officieel wel 60 km per uur rijden. Vaak scheuren ze met een nog hogere snelheid langs wandelaars en fietsers terwijl er totaal geen overzichtelijke verkeersituatie is. Het is ’s ochtends een drukte met scholieren. Vanuit Noordwijkerhout fietsen ze naar de Northgo en vanuit Noordwijk naar de Leeuwenhorst. Het zou de gemeente sieren om de snelheid voor auto’s op deze weg aan te passen en te verlagen naar 30 km per uur. En misschien hier en daar wat verkeersdrempels plaatsen. Je kunt nu wachten op een ongeluk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in