Archieffoto van de ronde van Hillegom (Eric-Jan Geertsen)

Noordwijkerhout/Hillegom – Een klassiek onderdeel van de najaarsfeesten in Noordwijkerhout en Hillegom verdwijnt uit het feestprogramma: de wielerronde. Dat hebben de Oranjevereniging Noordwijkerhout en de Harddraverijvereniging Hillegom onafhankelijk van elkaar besloten. De Noordwijkse Oranjevereniging maakte al eerder bekend de wielerronde niet meer te organiseren.

Er zijn meerdere redenen om het rondje rond de kerk voor amateur-wielrenners te schrappen: de kosten van veiligheid, minder belangstelling om deel te nemen en het teruglopende aantal toeschouwers. “Het is wel met pijn in het hart”, zegt de voorzitter van de Oranjevereniging Noordwijkerhout André van der Vossen. Ze zijn nog wel bezig met alternatieve wielerevenementen tijdens de najaarsfeesten.

8 REACTIES

 1. Er kon zaterdag 8 juni wel de Luba Classic, de dames wielerwedstrijd over 126 kilometer dwars door de gemeente Noordwijk gereden worden. Daar zijn meer veiligheidsmaatregelen, vrijwilligers, geld, organisatie, enz. voor nodig dan bij een kermisronde in Noordwijk, Noordwijkerhout of Hillegom. Wordt er financieel door de gemeentes weer gemeten met twee maten?

 2. De gemeente Noordwijk bestaat alleen maar voor het dorp Noordwijk. Noordwijkerhout en de Zilk zijn overwinningen. Die hangen er maar bij. Nieuwe Schelft? Schrijf het maar op je buik. Rondje om de kerk, idem dito. Rondje bouwval langs de boulevard? Natuurlijk! Een gluurrad in het GAT van Palace, natuurlijk. Alles om de toeristen, die maar niet op komen dagen, te trekken.

 3. De gewone man stelt in Noordwijk ook niks voor ze geven al hun geld uit aan dat Noordwijk zee gratis bussen en parkeren en woj maar betalen dat geld moeten ze maar gaan halen die goud verdienen aan dat volk wat naar zee komt . Eke week verzinnen ze wat op dat gemeente huis en wij maar sponseren. Wie heeft de straten betaald wij maar als je ergebruikt van maakt moet je er weer voor betalen dat is eigenlijk toch van de gekken . En wat een weekend naar Noordwijk komt kan gratis parkeren .

 4. Als enthousiast fietsteam uit de regio, rijden wij ook al jaren mee met de verschillende wielerwedstrijden tijdens de oranjefeesten. Enorm jammer dat er wedstrijden geschrapt worden. Voor vele is dit het hoogtepunt van het wielerjaar.

  Als team denken we graag mee met alternatieven, sponsoring, promotie etc.

  Grt, Bart van Ruiten – Beachboys Cycling Team

 5. @André: de Luba Ladies Classic is een event op zich: dat wordt georganiseerd door mensen die daar het hele jaar rond mee bezig zijn. En ga het ze vragen: ook voor hen is het ieder jaar lastiger om het financieel, regeltechnisch en met het aantal vrijwilligers rond te krijgen.

  De Oranjeverenigingen en Harddraverijen uit de regio organiseren o.a. Koningsdag, Dodenherdenking, Bevrijdingsdag, hun feestweken, de kermis, de feesttent, de kindermiddag etc. Dat allemaal met steeds kleinere besturen en vrijwilligers. Dan kun je een wielerronde er op dit moment, met al die regels en kosten, gewoon niet bijhebben.

  Maar meld je vooral aan als je wilt komen helpen! We kunnen alle hulp goed gebruiken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in