Rianne Koot

Warmond/Bollenstreek – Bij het clubkampioenschap van de Trainingsgroep Bollenstreek van de Warmondse IJs- en Skeelerclub (WIJC) hebben Rens Vergeer en Rianne Koot de Cor Zuiderduin Bokaal gewonnen. De schaatsers schaatsten de 500, 1500 en 3000 meter op de IJsbaan Haarlem.  

Rens Vergeer won alle drie de afstanden en hield Tom Leltz en Wouter van der Geer achter zich. Rianne Koot moest op de 500 meter concurrent Milou Butter nog naast zich dulden, maar op de 1500 meter en de 3 kilometer nam Koot afstand. 

De afsluitende koppelkoers werd gewonnen door Mara en Stijn Vergeer. De Warmondse broer en zus finishten na 6 ronden net iets eerder dan het koppel Rianne Koot/Driek Tolk en wonnen zo de Wim Vergeer Trofee. Danique van Rooden en Stefanie Koot finishten de wedstrijd als derde. 

De Sassenheimse schaatsster Patricia Koot verscheen dit weekend aan de start van het NK allround. Ze eindigde in het toernooi als zeventiende van Nederland. In het Zweedse Luleå deden de WIJC-leden Iris van der Stelt, Loesanne van der Geest en Yves Vergeer mee. Van der Stelt kwam hier het dichtst bij de ereprijzen met een vierde plaats. 

 

Rens Vergeer op weg naar de winst

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in