foto PB

Noordwijk – De bouw van windmolenpark Hollandse Kust Zuid, voor de kust van Noordwijk, vordert gestaag. Inmiddels staan alle turbines overeind. Draaien doen ze echter nog niet.

Volgens eigenaar Vattenfall worden momenteel binnen in de turbines alle aansluitingen gemaakt. Als alles is aangesloten, volgt een periode van testen. In die periode zullen de turbines al wel draaien, maar ook nog regelmatig stil staan.

De verwachting is dat het gehele windpark later dit jaar zal worden opgeleverd.  

7 REACTIES

 1. Opmerking, als deze molens klaar zijn en draaien 🤔 kan het Nederlandse stroomnetwerk deze capaciteit wel aan ?

 2. Je hoort steeds vaker dat het stroomnet overbelast is, het zou goed zijn als de gemeente ons eens actueler informeert of we nou stroom teveel of tekort hebben, oftewel..of je je vaatwasser s’nachts of overdag moet aanzetten. Ook al ga ik niet mee in die klimaatgekte, ik wil mij best wat aanpassen in gebruik. Laat ze maar eens roepen hoe wij er eigenlijk voor staan.

  • Onlangs heeft de overheid een oproep gedaan:
   Kies zoveel mogelijk de vroege middaguren. Dan is er de meeste stroom én die is dan groener.

  • Zie ANWB Energie. Werkt met uurtarieven.
   Bij veel wind en zon is soms de inkoopprijs negatief.
   Energiebelasting moet wel betaald worden.

 3. Jammer ze denken alleen maar weer aan zichzelf en de subsidies, de vissen leven daar al niet meer vanwege de geluidsgolven en frequenties, de meeuwen vliegen zich daar dood.
  En ook triest voor de plaatselijke vissers met hun bootjes, er wordt niks meer gevangen, en van narigheid moeten ze hun bootjes verkopen.

 4. Helemaal eens met Richard. Het milleu wordt om zeep geholpen door lobijsten en klimaat activisten. Stroom net is over belast . Jammer u hebt zonnepanelen maar als de zon schijnt worden ze uitgeschakeld!! En als ze wel ingeschakeld zijn hebben die energie maatschappijen besloten nog maar heel weinig te willen betalen als u terugleverd! Mensen trap er niet in, het zijn allemaal oplichters. O ja je zal maar maar zonnepanelen op je dak hebben liggen en er breekt brand uit. Zie de gevolgen laatst in de wijk Presikhaaf. Alles afgebrand niet te blussen. Dit is door deze oplichters, inclusief millieu clubs nooit gecommuniseerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in