Lisse – Woningbouwvereniging Stek neemt de klachten van bewoners van een flat aan het Jacob Ruysdaelplein over de biomassa-installatie serieus. Dat zegt Stek in een reactie op een van de bewoners die vorige week de gemeenteraad op de hoogte bracht omdat er volgens zijn zeggen niets gedaan werd met de klachten over stank en rook van de biomassa-installatie.

Stek heeft begin maart met een bewoner van het gebouw, de huurdersbelangenorganisatie en de woonbond over de ervaren problemen gesproken. Uit het overleg zijn een aantal actiepunten gekomen, met als doel de zorgen weg te nemen. “Met name de geur van rook incidenteel in het trappenhuis en de lift, moeten we voor de toekomst voorkomen. We onderzoeken nu hoe dit komt en wat ervoor nodig is om het op te lossen”, aldus de woningbouwvereniging.

Er is opdracht gegeven voor een extra emissiemeting. Bij een emissiemeting wordt gemeten of er sprake is van een goed werkende installatie en hoeveel (schadelijke) stoffen de stookinstallatie precies uitstoot. Deze metingen zijn eerder ook uitgevoerd. De resultaten van toen waren ruim binnen de wettelijke normen en veilig, zegt Stek. Om er zeker van te zijn dat dit nog steeds binnen de grenzen is, komt er een nieuwe emissiemeting. Dat kan niet heel snel, omdat er volgens Stek maar een paar bedrijven in Nederland zijn die dit kunnen uitvoeren. Verder kijkt de woningbouwvereniging of een extra filter op het rookgaskanaal op het dak overlast verder kan reduceren. Het huidige filter voldoet aan de wettelijke eisen, aldus Stek, maar een extra filter kan de uitstoot van fijnstof nog verder terugdringen.

1 REACTIE

  1. Je kan filters plaatsten tot je geel ziet maar de stank en gifdampen blijven, dat zijn zoethoudertjes van de biomassaindustrie. Juist die geprezen geavanceerde filters zijn de scam van de eeuw. Ze maken het fijnstof juist kleiner en daardoor nog gevaarlijker want dieper in de bloedbaan. In Oldambt hebben bewoners de koppen bij elkaar gestoken en zo’n gifcentrale stil kunnen leggen. De sleutel is gezamelijk actie ondernemen en die wethouder aanpakken. Die daar puur voor zijn eigen toko zit en het geen moer kan schelen of er mensen ziek worden. Hij woont er immers niet .Het is nog steeds strafbaar om mensen met opzet ziek te maken in Nederland. Nu nog even handhaven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in