Foto: Richard van Egmond

Noordwijk – Wooninitiatief Tulpenborgh in Noordwijk is afgelopen weekend officieel geopend. Het idee hiervoor ontstond vijftien jaar geleden bij Willem en Ria le Clerq. Het echtpaar wilde een plek creëren waar hun zoon Peter zelfstandig kan wonen, waarbij zij wel de zorg voor hun kind meer in eigen hand kunnen houden. Na de oplevering van de appartementen aan de Noordwijkse Van de Mortelstraat in de zomer van 2023, is het ouderinitiatief nu eindelijk officieel geopend.

‘Het is voor ons belangrijk dat onze kinderen kunnen wonen op een manier dat ze helemaal in de samenleving staan’, vertelt Arnoud Schippers, voorzitter maar ook vader van één van de bewoners, Björn. ‘Dat ze dus niet ergens weggestopt worden, maar onderdeel kunnen zijn van hun sociale omgeving waar ze ook zijn opgegroeid.’ Samen met zeven andere ouders van jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking is het initiatief de afgelopen jaren ontwikkeld. 

Ook burgemeester Wendy Verkleij was aanwezig bij de opening. ‘Als burgemeester ben ik ongelofelijk trots op Tulpenborgh’, vertelt Verkleij. ‘Wat fijn dat de bewoners het ook goed hebben met elkaar. Jullie zijn een voorbeeld voor heel veel andere mensen’, aldus de burgemeester van Noordwijk. 

Verslaggever Nick Vink sprak verder met voorzitter Arnoud Schippers en bewoner Peter de Klerk:

2 REACTIES

  1. Het heeft even geduurt geweldig en nu de andere honderde woning zoekende nog ikhoopdatjeelke dag een lint mag knippen voor een wijkmet betaalbare woningen .👍

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in