Foto: Gemeente Dordrecht

Bollenstreek – De Dordtse burgemeester Wouter Kolff wordt waarschijnlijk de nieuwe commissaris van de Koning van Zuid-Holland. Provinciale Staten hebben op voorstel van de vertrouwenscommissie besloten om Kolff aan te bevelen.

Kolff (VVD) is op dit moment burgemeester van de gemeente Dordrecht. Hij volgt Jaap Smit (CDA) op die sinds januari 2014 de commissaris van de Koning van Zuid-Holland is.

Provinciale Staten stelden op 14 februari 2024 het voorstel van de vertrouwenscommissie voor de profielschets van nieuwe commissaris van de Koning vast.

De profielschets kwam tot stand op basis van de enquête onder inwoners van Zuid-Holland. Meer dan 1000 inwoners van Zuid-Holland hebben meegedacht over het profiel voor de nieuwe commissaris. De vacature ontstond nadat Jaap Smit op 13 oktober bekend maakte op 1 september 2024 afscheid te nemen als commissaris van de Koning.

Met de aanbeveling van Wouter Kolff door Provinciale Staten is de procedure tot benoeming van de nieuwe commissaris van de Koning nog niet afgerond. Op grond van de aanbeveling van Provinciale Staten doet de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht bij de Kroon. Bij Koninklijk Besluit wordt Wouter Kolff voor een periode van zes jaar benoemd. Het streven is Wouter Kolff op woensdag 4 september 2024 als nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Zuid-Holland in een buitengewone Statenvergadering welkom te heten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in