Noordwijkerhout – Op zaterdagochtend stroomt de Witte kerk langzaam vol met nieuwsgierige Noordwijkerhoutse inwoners. De kerk is, vanwege de Dag van de Noordwijkerhoutse Geschiedenis, omgetoverd tot een klein museum waarbij de omgeving rondom Noordwijkerhouts belangrijkste kerk centraal staat.

De tentoonstelling ‘Van wie ben jij er één’ in 2022 werd zo goed ontvangen, dat het afgelopen jaar vol enthousiasme is gewerkt aan een nieuwe historische expositie door stichting Noordwijkerhout Van Toen (NoVaTo) en de Vrienden van de Witte Kerk. ‘Ook al ben je niet gelovig, de Witte Kerk zit in het hart van iedere Noordwijkerhouter’, vertelt Sylvia Steenbakkers namens NoVaTo. ‘Het is het aanzicht van het dorp en daar zijn we allemaal heel erg gek op.’ 

Niet alleen de huidige inwoners van het dorp komen een kijkje nemen, ook oude bewoners komen speciaal voor de expositie een kijkje nemen op het oude nest. ‘Wij raakten bijna verdwaald in ons eigen dorp, zoveel is het veranderd door de jaren heen’, vertellen twee vriendinnen uit Lisse lachend. 

Benieuwd naar meer informatie? Verslaggever Nick Vink ging langs en sprak met de Noordwijkerhouters: 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in