Voorhout – Zelfoogsttuin de Elsgeesterhof heeft de Teylinger Trofee gewonnen voor de beste vrijwilligersgroep uit de gemeente Teylingen. De prijs wordt elk jaar uitgereikt op initiatief van Welzijn Teylingen en bestaat uit een trofee en een cheque van €1.250,-. De Elsgeesterhof kreeg de prijs vrijdagavond, in de Week van de Vrijwilliger, uitgereikt van wethouder Reny Wietsma bij VV Ter Leede. Meer vrijwilligersgroepen vielen in de prijzen: Basketbalvereniging Forwodians kreeg de tweede prijs, Teylingen Schoon de derde prijs en Buurtkast Voorhout won de Publieksprijs.

Zelfoogsttuin de Elsgeesterhof is een plek waar deelnemers uit de hele streek elke week hun bloemen en groenten kunnen halen. Naast het ophalen werken veel vrijwilligers ook zelf in de tuin, waardoor de tuin ook een plek is waar mensen gezellig samen kunnen werken. De jury die de prijs uitreikte noemde de tuin ‘een prachtig project’.

Bekijk hieronder de reactie van Els Cramwinckel van De Elsgeesterhof:

Basketbalvereniging Forwodians mocht de tweede prijs in ontvangst nemen. De basketballers hebben de afgelopen jaren hard gewerkt voor hun eigen buitenveld, die nu zelfs van herbruikbare materialen is gemaakt. De jury waardeerde het doorzettingsvermogen van de vrijwilligers en de voorzitter, die ondanks de tegenslagen het veld toch hebben kunnen realiseren. Forwodians won een bedrag van €500,-.

Bekijk hieronder de reactie van Basketbalvereniging Forwodians:

De derde prijs, een cheque van 250 euro, werd gewonnen door Teylingen Schoon. Teylingen Schoon is een initiatief waarbij inwoners elke zaterdagochtend in de hele gemeente afval opruimen. De gemeente is als reactie op Teylingen Schoon een pilot gestart om in de dorpen het zwerfafval te verminderen. Dit is ook waar de jury Teylingen Schoon complimenten voor geeft: de ontwikkeling van zwerfafval rapen tot beleidsbeïnvloeding.

Bekijk hieronder de reactie van Teylingen Schoon:

Bekijk hier de reactie van de voorzitter van de jury, Mirjam Mack:

Naast de prijzen van de jury werd er ook een Publieksprijs uitgereikt. Inwoners uit de gemeente Teylingen mochten de afgelopen tijd stemmen op hun favoriete vrijwilligersgroep uit de veertien genomineerden. De inwoners kozen Buurtkast Voorhout: een kast waar mensen die het financieel lastig hebben gratis eten en drinken kunnen pakken, als ze dat zelf niet kunnen betalen. De buurtkast wordt gevuld door inwoners zelf en wordt steeds populairder, waardoor er nu ook handdoeken en speelgoed te vinden zijn in de kast. Met 439 stemmen mocht Buurtkast Voorhout een cheque van €250,- in ontvangst nemen.

Bekijk hieronder de reactie van Buurtkast Voorhout:

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in