Foto: Richard van Egmond

Noordwijk/Noordwijkerhout/De Zilk – De gemeente Noordwijk heeft opnieuw zonnebrandpalen geplaatst. Met deze palen kunnen mensen zich beschermen tegen de zon met gratis zonnebrand. Deze palen geven smeeradvies op basis van de actuele zonkracht en stimuleren het gebruik van zonnebrand om huidkanker te voorkomen.

De zonnebrandpalen staan op de Koningin Astrid Boulevard bij strandafrit 1, de Koningin Wilhelmina Boulevard bij strandafrit 10, bij restaurant De Ruigenhoek in De Zilk en restaurant Como & Co aan het Oosterduinse Meer. Daarnaast zijn er dispensers geplaatst bij sportvelden en parken.

De zonnebrandcrème is natuurlijk en vrij van microplastic. Dankzij de samenwerking met Hecht GGD Hollands Midden en subsidie van KWF Kankerbestrijding kunnen inwoners en bezoekers zich gratis beschermen tegen de zon. Wethouder Dennis Salman heeft de eerste zonnebrandpaal geopend.

Bekijk hieronder foto’s van een van de zonnebrandpalen met foto’s van Richard van Egmond:

Foto: Richard van Egmond
Foto: Richard van Egmond
Foto: Richard van Egmond

3 REACTIES

  1. Je kan beter regenjassen en paraplu’s neer hangen .Hebben die wedhouders niks anders te doen voor dat geld wat ze verdienen krijgen .

  2. Geldverkwisting! en gemeenschapsgeld en de gemeentelijke belastingen maar weer omhoog.
    Laat iedereen lekker zelf zonnebrand meenemen die je ook ter plekke kan smeren op het strand. Je loopt toch ook niet tussendoor telkens naar die paal. Net als waterpunten de betutteling en gel kostend pur sang. Zo wordt je afgeleerd zelf de verantwoording te nemen en gaan alles een recht vinden en zijn we nog ontevreden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in