Lisse – Het project Solar Parking Ter Specke is financieel onhaalbaar. Tot die conclusie zijn de gemeente Lisse en de Energie Coöperatie Lisse gekomen.

Na onderzoek bleek het plaatsen van een zonnedak boven de parkeerplaats op Ter Specke een te groot financieel risico. De kosten van het plaatsen en onderhouden van een zonnedak zouden veel hoger zijn dan de gemeente had gedacht.

Een grote factor die meespeelde in deze beslissing, was de variabele elektriciteitsprijs. Als de elektriciteitsprijzen net zo hoog bleven als in het laatste kwartaal van 2022, was het zonnedak financieel haalbaar. Omdat de gemeente de komende periode al moet bezuinigen, is het project stopgezet. Door de Energie Coöperatie Lisse wordt er gekeken of er een zonnepark gebouwd kan worden op de voormalige vuilnisbelt aan de Loosterweg-Zuid.

3 REACTIES

  1. Ach moet Lisse weer meedoen, wat gaat dit allemaal wel niet kosten, terwijl de financiën er al niet best voor staan.
    En het zal allemaal weer veel duurder uitvallen als begroot dat is zo’n wel de trend tegenwoordig.
    Stop met die onzin

  2. Dit is pure maffia met die energie . Zie de met volgelegen daken met zonnepanelen daken in de wijk Presikhaaf in Arnhem!! Door de zonnepanelen kon er niet geblust worden. 8 woningen onbewoonbaar!! Hier is dus nooit over nagedacht, Goed besluit van Lisse. Ik hoef die troep ook niet op mijn EIGEN dak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in