Leden en bestuur bij schetsontwerp van zonneweide. Bron: Energie coöperatie Lisse

Lisse – Het plan voor een Zonnepark aan de Loosterweg Zuid in Lisse komt steeds dichterbij. Tijdens de ledenvergadering van Energie Coöperatie Lisse afgelopen woensdag blijkt dat het overleg met de gemeente in een stadium is gekomen waarin knopen moeten worden doorgehakt.

De coöperatie heeft het plan voor een zonnepark met natuur versterkende ontwikkeling ingediend bij de gemeente. Ook heeft de coöperatie een natuurtoets laten uitvoeren. Hierin staan aanbevelingen die meegenomen worden in het plan voor het Zonnepark.

De Energie Coöperatie Lisse heeft woensdag haar tweede ledenvergadering gehouden. Meer dan 30% van de leden was aanwezig om de resultaten van 2023 te horen en de plannen voor de komende jaren met het bestuur te bespreken.

Schets ontwerp Zonneweide. Bron: Energie coöperatie Lisse

3 REACTIES

  1. Hoeven zij voor de terug geleverde stroom geen vergoeding te betalen dan ,anders wordt het toch nooit meer rendabel ?

  2. Slecht idee. Ten eerste neemt het groen/begroeiing weg. En juist die groene planten en bomen leggen CO2 vast. Dus zonnepanelen NOOIT in een groene omgeving, maar bovenop daken, bedrijfsgebouwen, langs snelwegen, etc.
    Daarnaast is er veel discussie over het feit dat zonnepanelen vaak juist produceren als er weinig afname is. Zie het gedoe rondom de panelen bij consumenten en de salderingsregeling. Dat moet eerst maar opgelost voordat je meer panelen commercieel gaat plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in