Noordwijk – Uit de analyse van bureau Companen bleek tijdens een politieke bespreking woensdag dat bewoners met zorgbehoeften zoals ouderen, chronisch zieken, jongeren in de jeugdhulp en ander mensen met een zorgindicatie niet kunnen rekenen op een uitbreiding van het aantal verzorgingshuizen. Dat is niet te betalen, volgens Companen. De zorgvraag blijft echter wel stijgen. Het bureau opperde als alternatief: geclusterd wonen in de wijken met mantelzorg en professionele zorg op fietsafstand. De analyse van het bureau wordt gebruikt voor de woonzorgvisie en geactualiseerde Woonvisie van 2023.

3 REACTIES

  1. En jawel, weer een extern bureau ingeschakeld met als uitkomst van een onderzoek dat de zorgvraag blijft stijgen(nee toch!!) en geclusterd wonen met zorg op fietsafstand, fantastisch idee, wat heeft deze grap nu gekost?? Vlg mij is deze analyse een blauwdruk voor het probleem in heel Nederland.Kassa………

  2. Mijn moeder liep een leuke woning mis, ze had geen zorgplan, dit omdat mijn zus(verpleegkundige) en zus die een straat verder woont alle zorg op zich namen.
    We hebben nu zorg in gehuurd om een zorgplan op papier te krijgen.
    Dusss denk goed na ook al ben je graag verzorger van je ouders.
    Op papier besta je niet als zorgverlener.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in