Sassenheim – In juni was er nog volop blijdschap bij de ondertekening door de kopers van hun toekomstige woningen in plan Bloementuin op de vroegere tennisbanen van de STV in Sassenheim. De vreugde is inmiddels omgeslagen in wanhoop naar aanleiding van een procedure die is aangespannen door de Sassenheimse tennisvereniging tegen de bouwer van het project, de BAM.

Hierdoor dreigt het project een vertraging op te lopen van minimaal 6 tot 9 maanden en dit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de kopers, dit werd dinsdag verwoord door Davy Wijnbelt namens de kopers. Hij riep de commissie en wethouder op om zo snel mogelijk met een oplossing te komen, want de kopers mogen toch niet de dupe worden van een geschil tussen de tennisvereniging en de gemeente.

De commissieleden gaven aan de situatie goed te begrijpen en de wethouder gaf in haar reactie aan dat zij nog steeds in gesprek is met de tennisvereniging om tot een oplossing te komen maar kon niet aangeven wanneer zij uit deze impasse gaan komen.

8 REACTIES

 1. Belachelijk, dat STV de nieuwbouw kan tegen houden,STV hebben genoeg banen, de oude banen zijn toch van de gemeente Sassenheim wat is het probleem.

  • Als je als gemeente een afspraak maakt om STV van een zeer lucratieve plek weg te krijgen, dan moet je je als gemeente daar ook aan houden. Beetje makkelijk om STV nu de schuld te geven van een conflict waarbij de gemeente eenzijdig heeft besloten de gemaakte afspraken niet na te komen.

   • Dat zal allemaal best, maar die afspraak heeft vrij weinig van doen met de vergunning of het bestemmingsplan. Dit lijkt me niet de juiste wijze om nakoming af te dwingen.

  • Dan ben je kennelijk niet bekend met de meest recente stijgingen en het stoppen van een van de tennisverenigingen uit Voorhout.

   • STV wil nu padelbanen ipv tennisbanen, die stonden zeker niet in de oorspronkelijke plannen want toen was padel nog niet populair of bestond nog niet eens. Dus het gaat ze helemaal niet om het nakomen van de gemaakte afspraken maar het is een starre principe kwestie en vooral een manier om padelbanen te krijgen.

 2. Ten tijde van de inschrijving en ondertekening van de koopakten was al bekend dat deze procedure nog niet afgerond was. Die wanhoop is dus een heel klein beetje onterecht, want dit was te voorzien.

 3. Dit geschil tussen de tennis en gemeente loopt al jaren, de aannemer had nooit kunnen en mogen beginnen met verkopen van de woningen die op het gebied liggen waar ze nog geen zeggenschap over hebben. Dat de bewoners nu bang zijn dat ze vertraging hebben is volledig onterecht. Met deze zorgen moeten ze bij de aannemer aankloppen dat die valse beloftes heeft gedaan. De tennis staat volledig in zn recht om de gemeente zich te laten houden aan de overeenkomsten die ze gesloten hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in