Hillegom – Sophia Scholen en Hillezon gaan samenwerken om meer zonnepanelen te leggen op het dak van de school IKC Vossepark in Hillegom. Woensdag tekenden beide partijen de samenwerkingsovereenkomst. De opbrengst van de opgewekte energie gaat naar participanten van energiecorporatie Hillezon, de zonnepanelen zijn over 15 jaar voor Sophia Scholen.

‘Wij hebben 28 scholen in de Duin- en Bollenstreek waarvan vier in Hillegom. Het vorig jaar opgeleverde IKC Vossepark in Hillegom is vanuit de bouw al ruimschoots voorzien van zonnepanelen’, vertelt Omar Ramadan, bestuurder van Sophia Scholen. ‘Met de huidige 179 panelen is het gebouw energieneutraal, passend bij onze kernwaarde duurzaamheid en simpelweg bij de tijd waarin we leven’.

‘Op dit dak is echter ruimte voor nog eens 119 panelen’, zegt Dick van Egmond, secretaris bij Hillezon. ‘Dat maakt IKC Vossepark zelfs een energieleverend gebouw. Wij exploiteren de panelen voor een periode van 15 jaar en maken hiervoor gebruik van de, door het rijk beschikbaar gestelde, Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking’. Wethouder Karin Hoekstra van de gemeente Hillegom was bij het tekenen aanwezig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in