foto gemeente Noordwijk

Noordwijk – Na alle verontwaardigde reacties op het bericht op de Bo-website dat Noordwijk de Platina QualityCoast Award heeft ontvangen, is de redactie van BO er wat dieper in gedoken. We hebben de organisatie benaderd met vragen als wat de criteria zijn voor het verkrijgen van de award, wat voor soort onderzoek eraan ten grondslag ligt en waarom de organisatie Green Destinations tot de toekenning van de award gekomen.

Het zijn vragen die leven bij de lezers van deze site. De meeste reacties gaan over het aangezicht van de boulevard ‘dat meer lijkt op een bouwput dan op een aantrekkelijke badplaats’. Nadat de redactie de vragen heeft voorgelegd aan de organisatie, hebben we de volgende reactie gekregen:

‘QualityCoast kijkt met name naar de beoordeling van een management systeem en het beleid op lange termijn: Noordwijk is sinds 2008 consequent bezig om middels het QualityCoast programma het belang van een mooie, veilige, schone kust en alle facetten van duurzaamheid te integreren in het gemeentelijk beleid; daarop is Noordwijk elke 2 jaar beoordeeld. Implementatie van beleid wordt zeker ook beoordeeld maar bijvoorbeeld een tijdelijk iets als de sloop van een hotel, is geen onderdeel van de audit criteria’.

QualityCoast is een internationaal programma dat badplaatsen stimuleert om het toerisme duurzamer te maken. De badplaatsen worden elke twee jaar doorgelicht. Daarbij wordt gekeken naar zaken als beheer, behoud van natuur en zorg voor milieu en klimaat. Wie aan de criteria voldoet mag de QualityCoast-vlag hijsen. Noordwijk heeft de award in de afgelopen jaren al meerdere malen mogen ontvangen.

 

6 REACTIES

 1. Oja heel verhelderend. Nu is het duidelijk….
  Waarschijnlijk ziet de Boulevard er in 2038 een stuk beter uit dan nu 😉
  Nog even volhouden dus. Ik zie parallellen tussen het bezoek van CvdK Jaap Smit en ‘Quality Coast’ wel praten, niets toevoegen….

 2. En wat kost dat om lid te zijn kijken ze ook met een strand dag hoeveel auto’s door Noordwijk rijden is dat ook goed voor het milieu.al die vlaggen zeggen ons niks .

 3. Correctie!!
  “Beoordeling van een managementsysteem en het beleid op lange termijn.” Score: onvoldoende.
  “Inplementatie van beleid.” Score: onvoldoende.
  “Beheer.” Score: onvoldoende. “Zorg voor milieu.” Score: onvoldoende.
  Prijs: Poedelprijs Award.
  Vlag: Quality Coast vlag halfstok.

  • Ssstttt je betaalt dus je bepaalt.

   En in dit geval heeft de gemeente betaald.
   Iets als “wij van wc eend, adviseren wc eend”

 4. Waarschijnlijk is het antwoord van Quality Coast geschreven met/ door kunstmatige intelligentie (AI)
  Slimme keuze 😀

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in