Noordwijkerhout/Noordwijk – De Wereldwinkel in Noordwijkerhout bestaat 30 jaar. Dit jubileum is zondag gevierd met een gevarieerd programma in de Muze in Noordwijk. Hier verzamelden alle vrijwilligers en andere geïnteresseerden zich in de hal. De middag begon met de documentaire ‘Bigger than us’, waarna er de mogelijkheid was om verschillende workshops te volgen. Daarnaast waren er verschillende stands, waar de bezoekers de producten van de Wereldwinkel konden kopen.

Met ruim 140 reserveringen was het een drukbezochte middag. Onder anderen Alida van Leeuwen had gereserveerd en was erg enthousiast: ‘Ik kom graag bij de Wereldwinkel. De hele sfeer spreekt mij aan en de uitgangspunten, zoals samenwerking vind ik erg belangrijk.’ Ook de vrijwilligers zijn gepassioneerd. Voorzitter Marie José Fles vindt het belangrijk om iets voor de wereld te doen en vooral voor de mensen die het minder hebben. Secretaris Mathilde Kors vult hierop aan dat ze de mensen graag hun eigen brood wil laten verdienen en daarbij graag wil helpen door hun spullen te verkopen op een eerlijke manier.

Sinds kort is ook de nieuwe winkel in Noordwijkerhout open. De vrijwilligers hopen hiermee een jongere doelgroep aan te spreken. Ze willen graag van het stoffige imago af en hebben daarom gekozen voor een volledig nieuwe uitstraling en opzet van de winkel. Hoofdzaak blijft echter dat de Wereldwinkel een inspirerende plek is, waar fairtrade en duurzaamheid centraal staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in