Voorhout – Het echtpaar Catsman-van der Oever is woensdag 60 jaar getrouwd. Burgemeester Breuer bezocht het echtpaar thuis om hun persoonlijk feliciteren. Het echtpaar viert deze mijlpaal met vrienden en familie in Voorhout. 

De van oorsprong Katwijkse mevrouw Catsman-van der Oever (83) had de Amsterdamse meneer Catsman (82) zo’n 62 jaar geleden voor het eerst gezien, nadat ze eerst anderhalf jaar naar elkaar hadden geschreven. Ze schreef brieven naar Catsman omdat die als marinier in het buitenland actief was en wel wat schriftelijke afleiding kon gebruiken. De eerste ontmoeting was op het station in Leiden. ”ik wist niet eens meer hoe hij eruitzag” maar toen de oud-veteraan uit het raam van de coupé hing vermoedde ze dat dit hem wel moest zijn.  Na de eerste ontmoeting ging mevrouw Catsman-van der Oever gelijk met de veteraan mee naar zijn ouders.

Als dank voor het schrijven van de brieven, anderhalf jaar lang, nam meneer Catsman haar mee op vakantie. Op dat moment stond hij ingeschreven in Den Helder en mevrouw Catsman-van der Oever woonde in Oegstgeest. De vakantie was bedoeld om erachter te komen of het wel tussen de twee klikte en of ze bij elkaar zouden blijven. 

En het klikte, het stel trouwde en kregen twee zonen. Sinds 1972 zijn ze naar Voorhout verhuisd. Het geheim? ”Een slecht geheugen” geeft de heer Catsman aan. Zo vergeet je oude narigheid en kan je genieten van de mooie momenten samen. “Geven en nemen, elkaar bijstaan in slechte tijden” Dat houdt het echtpaar nog samen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in