Noordwijkerhout – De discussie over een nieuwe Schelft en zwembad houdt Noordwijkerhout bezig. Omdat de kosten oplopen stelt het college van B & W een rij onsympathieke bezuinigingsmaatregelen voor waaronder het sluiten van de bibliotheek in Noordwijkerhout. Dat gaat een 88-jarige inwoner van Noordwijkerhout te ver. In een brief met prachtig handschrift stelt ze voor geen nieuw zwembad te bouwen om op die manier de bibliotheek open te houden. Van de bieb maken namelijk veel mensen gebruik, aldus de 88-jarige briefschrijver. De gemeenteraad vergadert dinsdagavond over een nieuwe Schelft en zwembad. Hieronder de brief.

8 REACTIES

  1. Deze mevrouw heeft helemaal gelijk, iedereen kan in heel de Bollenstreek terecht om te zwemmen, en een eigen zwembad dat is straks voor de burger niet meer te betalen ivm de gemeentelijke belastingen, het is nu al elke maand puzzelen om de lasten te betalen, en de berekeningen die maken gaat het ook niet worden,want bij de overheid wordt het altijd met millioenen overschreden.

    • We wachten nu op een 90-jarige die graag zwemt om fit te blijven. En vindt dat er een prima bibliotheek in Noorwijk is. Heeft ook gelijk. Spelletje verdeel en heers van het gemeentebestuur.

  2. Op deze discussie zitten ze te wachten op dat gemeente huis de mensen tegenslaat opzetten . Ze moeten daar maar een zuiniger gaan worden . Kapitalen gooien ze over de balk . Aan niks zeggende projecten. Een sport hal en een zwembad dat is het minimale in een dorp .

  3. Allereerst wil ik melden dat ik alleen de helft van het jaar bij Noordwijkerhout op een camping verblijf. Dan kom ik ook in de bibliotheek. Als die eenmaal gesloten is en die grootste plannen toch te duur worden dan komt de bibliotheek nooit weer terug. Dat is onze ervaring met meer plannen van onze overheid.

  4. Wij willen de bibliotheek behouden. Met ruim 4.000 leden is de biep van grote sociale waarde in Noordwijkerhout.

  5. Meneer Stam neem maar boeken mee uit je eigen eoonplaats of je nu naar nw binnen gaat of nw hout naar de bibliotheek dat maakt voor jou niet uit .

  6. Zwembad bouwen tussen NH, flamingo en leeuwenhorst die allen gebruik kunnen maken naast de zwemlessen en nw-houters. Wellicht is NH bereid mee te participeren. Zo krijg je sluitende exploitatie. Sporthal bij vvsb ook voor o.a. carnaval en herontwikkeling oude schelft lokatie voor sociale huur en koopwoningen voor startende nw-houters

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in