Van links naar rechts: Wethouder Theo Alkemade van de gemeente Noordwijk, Wendy Kroes van aannemer VolkerWessels Telecom en Michiel Admiraal van DELTA Netwerk. Foto: Richard van Egmond

Noordwijkerhout/De Zilk – De aanleg van het glasvezelnetwerk voor de gemeentes Noordwijkerhout en De Zilk is gestart. Wethouder Theo Alkemade zette donderdag samen met Michiel Admiraal, directeur DELTA Netwerk, en Wendy Kroes, manager bij VolkerWessels Telecom, de eerste schop in de grond bij Het Wapen van Noordwijkerhout. Hiermee werd het officiële startsein gegeven voor het glasvezelwerk in de gemeentes.

Aannemer VolkerWessels Telecom zal in opdracht van DELTA Netwerk het glasvezelnetwerk aanleggen. Medewerkers zijn al bezig met het bezoeken van woningen om te kijken of een glasvezelaansluiting mogelijk is. Zelfs inwoners zonder abonnement kunnen in aanmerking komen voor een gratis aansluiting in hun woning.

2 REACTIES

  1. Veel geschreeuw, maar weinig wol. Ziggo bijvoorbeeld gebruikt ook 97% glasvezel. Up-en downloadsnelheden van Delta en Ziggo zijn gelijk. Internetsnelheid van Delta is fractie hoger. Het stelt allemaal niet zoveel voor in vergelijking met de huidige netwerken. Delta’s overdadige reclamecampagnes werken blijkbaar wel. Weer hoop graafwerk en overlast, en waarvoor eigenlijk?

  2. Heeft geen enkele meerwaarde voor hoe we internet nu gebruiken,.alleen maar lobbywerk. En uiteraard wel voor de E-city’s in de toekomst. Daar is het voor bedoeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in