De plek aan de Bronckhorststraat waar de nieuwe supermarkt zou moeten komen (foto: archief).

Noordwijk – B & W zijn akkoord met aanpassingen in het plan voor een tweede Albert Heijn aan de Bronckhorststraat/Kerkstraat in Noordwijk. Het plan moet aangepast worden omdat de Raad van State een eerder plan had afgewezen.

Er zijn nu nieuwe voorwaarden gesteld aan de laad- en losruimte en het aantal fietsparkeerplaatsen. De nieuwe voorwaarden moesten er komen nadat bezwaarmaker Diahome gelijk heeft gekregen in een zaak die al lang loopt. Diahome maakte bezwaar, ging in beroep en vervolgens ook nog in hoger beroep, waarin het dus gelijk kreeg.

De gemeente moest daarom een nieuw besluit nemen over de bezwaren, besliste de Raad van State eind augustus. Eerder werden er ook al wijzigingen gedaan in de plannen. Naast het aanpassen van de plannen krijgt Diahome ook de proceskosten vergoed van de gemeente.

De gemeenteraad moet zich nog wel buigen over het besluit.

26 REACTIES

 1. Doe er gewoon wat mee, dat vreselijke brak liggende stukje grond. Bouw een paar betaalbare (gesubsidieerde) gezinswoningen of ouderenappartementen! Iets wat nut heeft. Hoe moeilijk kan het zijn om eens iets goeds voor het dorp te betekenen ipv altijd geld te trekken en tijd te rekken?!

 2. Diahome is eigendom van de familie Van den Broek. Dat er een Dirk van den Broek- filiaal in de buurt van deze locatie is zal er wel niets mee te maken hebben….

 3. Ik ben toch heel benieuwd hoe lang het nog gaat duren,we hebben zo,n mooi oud centrum en het wordt steeds verziekt door gesteggel van mensen die het beter denken te weten
  Ik woon aan de overkant en erger me kapot ,maar de mensen die er tegenaan kijken moet het een toch een complete ergenis voor zijn,en wat te denken van de winkeliers..
  Mevrouw Verklei doe er iets mee…

 4. Het kolossale van de Broek imperium laat geen ruimte meer voor andere initiatieven in nwk binnen. Dat is het werkelijke probleem.

 5. Gemeente Noordwijk regel op korte termijn met de ontwikkelaar dat er een tijdelijke parkeerplaats van de ruimte gemaakt wordt. Voordat er eventueel (ooit)gebouwd kan worden. Haal de hekken neer, wat zand erop en tijdelijk heel veel parkeerruimte. Ook voor het winkelend publiek, dat met een auto komt.Had al jaren geleden geregeld kunnen en moeten gebeuren. Het “parkeren” in de Bronckhorststraat,
  Binnenhof, Zeestraat en de Molenstraat, Garenhof e.d. is een drama voor de bewoners. In tegenstelling tot de uitkomsten van het rente en vage onderzoek “parkeren” in noordwijk Binnen vd gemeente.

  • Er is genoeg parkeerruimte op het kloosterplein. Géén extra supermarkt en extra auto’s maar extra woonruimte. Met groen. Dan knapt dit gedeelte van de kern wat op.

 6. Ik begrijp werkelijk niet waarom de gemeente een vergunning heeft afgegeven voor het bouwen van een supermarkt. Hoeveel supermarkten moet je hebben op de vierkante kilometer. Het is al enorm druk met verkeer in de zeestraat, Bronckhorststraat en de omliggende straten. Graaf een gat voor een parkeergarage en plaats daarboven mooie appartementen of woningen voor de vele woningzoekende mensen.

 7. Welke Dwaas geeft een dergelijke Vergunning af, terwijl er al een goede Supermarkt in de buurt staat.Zo als genoemd is er meer behoefte aan Parkeerplaatsen en Woonruimte .
  Gewoon natuurlijk Denkwerk !

 8. Je kan nu al niet doorde Raadhuis straat komen met een auto 🚗 of een fiets als zo’n A H er is kan je helemaal geen kant meer op dit wordt een gaos wat heeft het voor meerwaarde helemaal niets appartementen voorwoningzoekende dat heeft een meer waarde . En wat denken jullie van die groote vracht wagens . Er zijn al twee verkeers circulatie plannen gemaakt voor dit gebied daar hebben we nog nooit iets van gezien wat doen jullie daar op dat gemeentehuis . Schande hoe jullie luisteren naar je inwooners en nog wat die burgemeester woont in die straat is ze blind dat ze dat niet ziet . Project ontwikkelaars hebben het voor het zeggen in dit dorp het lijkt wel schande en nog eens schande .En handhaven ja dat doen ze alleen op zee .

 9. Noordwijk heeft een derde shameplek na de krottenwijken van de Wilhelminaboulevard en het Vuurtorenplein. Het kan niet op…..

 10. Als er verstand zit in de gemeenteraad kan het niet anders dan dat dit onzalige idee van een nieuwe supermark in de vorm van een tweede Albert Heijn wordt verworpen. De gemeenteraad wordt al uitgelachen vanwege de soap rond de weggestemde nieuwe wethouder, stemmen ze nu voor een nieuwe AH is de gemeenteraad totaal niet meer geloofwaardig en moet de GGZ ingrijpen.

 11. Even een iets ander geluid.. als directe omwonende ben van mening dat er na 30 jaar geklooi, wel eens iets mag gaan gebeuren hier. In vergelijking met eerdere plannen is dit een bescheiden plan die recht doet aan het instandhouden van de lichtinval en karakter van de Kerkstraat en met de name de prachtige Bronckhorststraat. Het bouwvolume is nog geen 20% van wat hier is toegestaan. Er komt 1700m2 winkelvloer en een parkeerterrein met 90 parkeerplaatsen. 4000m2 winkelvloer was ooit eerder gepland door Hoogvliet. In combinatie met 40 appartementen met een totale hoogte op de hoek zeestraat Bronckhorststraat van 20 meter. Iedereen die in de directe omgeving woont en 90% van alle winkeliers in de nabijheid begrijpt dat dit een bescheiden plan is die recht doet aan de omgeving. De supermarkt die komt is meer een buurtwinkel waar men lopend en op de fiets naar toe kan, dan een massale supermarkt met een gigantische parkeergarage en de nodige verkeersdrukte die dat met zich mee zou brengen. Wat mij betreft zorgt de initiatiefnemer zo snel mogelijk dat hij voldoet aan de eisen die de Raad van State redelijk acht. Zodat er gebouwd kan gaan worden. Een prima, bescheiden plan, waarbij de boel behoorlijk zal opknappen. En een uitstekende impuls voor de uitstraling en leefbaarheid van het centrum

 12. Wat zit iedereen hier te mekkeren om parkeerplaatsen? Je hoeft niet overal met de auto naar toe, ga lekker lopen of fietsen. Is nog goed voor je ook.

 13. En mogen de betonblokken + hekken even voor oud en nieuw weg? Vorig jaar vele auto’s beschadigd door rondvliegende rotsblokken die opgeblazen werden door grof vuurwerk.
  PS. Mw. Gerda: u woont duidelijk niet in deze wijk. U wilt niet weten hoe groot het parkeerprobleem in binnen is voor de bewoners.

 14. Als iedere gemeente in Nederland 10 woningen bouwt dan is het woningen tekort snel opgelost ipv van die zinloze rotondes die miljoenen euro’s kosten
  Oplossingen genoeg alleen de wil moet er zijn

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in