Foto ter illustratie

Noordwijk – De gemeente Noordwijk heeft het wat betreft geregistreerde misdrijven in 2023 beter gedaan dan in 2022. Dat blijkt uit data van de politie. Voor het aantal geregistreerde misdrijven stond de teller in 2022 op 1732 en in 2023 op 1718.

Onder de misdrijven vallen onder andere inbraken in woningen en/of schuren, diefstal, ongevallen, zedenmisdrijven, moord- en doodslag, geweld, wapenbezit, drank- en drugsoverlast.

Opvallend is dat met name het aantal woninginbraken/diefstallen in Noordwijk is toegenomen van 47 naar 64 gevallen. Volgens CDA raadslid Sebastiaan Duivenvoorde is het aantal schuur- en woninginbraken intussen in de eerste drie maanden van 2024 gedaald: “De gemeente heeft vorig jaar een campagne gevoerd, de zogenaamde witte voetjes campagne, waarbij politiekids zijn ingeschakeld om voorlichting te geven aan volwassenen over veilig wonen en dat werkt blijkbaar.”

Zo maakten de kinderen volwassenen bewust van het belang om schuren en woningen op slot te doen. Ze deelden flyers uit in de vorm van een wit voetje.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in