Voor Sjaak Polak en zijn ploeg is het na de nederlaag bij AFC uithuilen en opnieuw beginnen geblazen. (Archieffoto Orange Pictures)

Lisse – Op Sportpark ‘Goed Genoeg’ was het voor FC Lisse zaterdagmiddag de grote vraag of het rechtstreekse degradatie nog kon ontlopen in het laatste duel van het seizoen 2023-2024. Om dat te bereiken was winst op gastheer AFC een allereerste vereiste, terwijl concurrent Kozakken Boys deze middag op bezoek bij Scheveningen niet mocht winnen.

Voor AFC zit deze voetbaljaargang er al enige tijd op. Daarom was het voor de formatie van Sjaak Polak afwachten of de gastheer deze middag de strijd echt wilde aangaan tegen een ploeg die voor haar laatste kans vocht. Dat was zeker wel het geval, waarbij FC Lisse in de eerste helft meermaals op de poort klopte bij goalie Gijs van Zetten. Aan strijdlust ontbrak het dan ook niet bij de ploeg van Sjaak Polak. Een beloning voor die instelling in de vorm van een voorsprong bleef echter uit, waarbij de lat na een inzet van Franklin Lewis voor AFC voor redding moest zorgen. Ook mogelijkheden voor Maxim van der Meer en Romano de Jonge leverden de zo gewenste voorsprong niet op, zodat FC Lisse de klus na de doelwisseling (0-0) moest zien te klaren.

Dat Kozakken Boys op bezoek bij Scheveningen met dezelfde tussenstand de kleedkamer halverwege opzocht, gaf de Lissese burger echter voldoende moed om na de thee alsnog tot een positief resultaat te komen. Opnieuw zetten de bezoekers alles in het werk om op voorprong te komen, maar ook nu lukte het niet om de code van de AFC-defensie te kraken.

Kort nadat uit Scheveningen de onheilstijding was ontvangen dat Kozakken Boys op een 0-1  voorsprong was gekomen, ging het finaal fout voor FC Lisse, toen Wessel Been halverwege de tweede helft de 1-0 op het scorebord zette. Twee snelle goals van Splinter de Mooij maakten hierna aan alle geel-blauwe illusies een einde. Dat Wessel Been in de slotfase het Amsterdamse kwartet volmaakte, deed er op dat moment al niet meer toe (4-0).

FC Lisse wist toen al lang en breed dat het volgend seizoen op de voetballadder een treetje lager uitkomt. in de Derde Divisie. Zoals zo vaak al gebeurde dit seizoen ging de ploeg ook dit keer in de slotfase kopje onder. Op Ter Specke is het uithuilen en opnieuw beginnen geblazen.

1 REACTIE

  1. Na het vertrek van de voorzitter is het snel bergafwaarts gegaan.

    Met het aanstellen van “overperformer” Sjaak Polak wist je wel waar het uiteindelijk zou eindigen. Mismatch eerste klas,zelfs een blinde zou dit zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in