Foto: Flashlight Fotografie

Noordwijk – De Van Panhuysstraat in Noordwijk is dinsdagavond een tijdje afgesloten geweest in de richting naar zee. De oorzaak is een ongeluk tussen een fietsster en een auto op de rotonde bij het tankstation.

De fietsster had bij het oversteken van de rotonde geen voorrang gekregen van de automobilist. Hierdoor is de fietsster tegen de zijkant van de auto gebotst.

De fietsster is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

13 REACTIES

 1. Leo, het stuur ligt in de rijrichting dus ik snap niet goed hoe je tot die conclusie komt. Afijn, hopen dat de fietser het er goed vanaf brengt inderdaad!

  Het probleem is echter wel zichtbaar op de foto. Waarom geen doorlopende ronde rotonde. Wat we hier zien is dat de fietsen een rechts/links combinatie moet maken. Onoverzichtelijk voor zowel de fietser als de auto.

 2. Fietser is daar door een verbodsbord gereden , je mag daar van die kant niet met fiets of scooter oversteken. Hoop dat de persoonlijke schade meevalt.

  • Waar heb je het over? Welke kant en welk verbodsbepalingen? De fiets ligt in de richting bibliotheek. Als je dan vanuit Duinwetering komt, na een weliswaar belabberde rechts/links combinatie, richting dorp dan fiets je gewoon in de goede richting over de rotonde waar de fietser voorrang heeft.

 3. Rotondes waren oorspronkelijk bedoeld om kruispunten met stoplichten te vervangen, doel was kosten besparen en doorstroming bevorderen. Nooit bedoeld als veiligheidsmaatregel. Rotondes zijn inherent onveilig.

 4. Zoals SWOV al aangaf, is de inrichting van de rotondes in Noordwijk, fietsers voortanf op auto’s onveiliger dan andersom! Deze inrichting lijkt fietsvriendelijk doch het tegendeel is waar!!

 5. Fietsster fietse tegen het verkeer in, lag aan de kant van de auto waar de fiets ligt, en ja kwam een verbodsbord tegen.

  Ook voor de fiets is deze rotonde éénrichting.

  Tot slot is fietsers voorrang op de rotonde een drama en oorzaak voor de vele ongevallen. Een fietser ziet de auto altijd, andersom niet altijd. Zeker in het donker, veel fietsers zonder licht. Stoppen dus met die idioterie

 6. Als automobilist worden dit soort kruisingen en rotondes een steeds groter probleem met de snelheid van huidige generatie snelle fietsen. Het is me op de foto niet duidelijk of dit een elektrische fiets betreft maar zowel automobilist als fietser hebben een gedeelde verantwoording als het gaat om de veiligheid op kruisingen en rotondes. Het is een landelijk probleem, waar kinderen op supersnelle fietsen (nog) geen besef hebben van de snelheid en wat een automobilist wel en niet ziet. Ook leeft bij veel fietsers de gedachte dat zij als fietser voorrang hebben op auto’s bij gelijkwaardige kruisingen. Voorrang nemen is voor elke weggebruiker een “no-go” en rekenen op een ander mag tot op zekere hoogte. Het is niet mijn bedoeling om de fietser in diskrediet te brengen, ben er zelf ook één. Zoek contact met de andere bestuurder, maak een handgebaar of iets dergelijk en als het contact er niet is, hou er rekning mee dat de ander je (nog) niet gezien heeft.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in