Teylingen – De gemeente Teylingen heeft een aantal aanpassingen gemaakt voor de afvalinzameling in 2023. Vanaf 1 januari wordt een andere app gebruikt voor informatie over het ophalen van het afval, de inzamelwijzer van PreZero. In deze app staat de afvalkalender en de afvalwijzer. Daarnaast wordt het restafval 1 keer per 3 weken ingezameld. “Op deze manier werkt de gemeente, samen met de inwoners, aan het terugdringen van de hoeveelheid restafval”, aldus de gemeente.

Verder wordt het GFT-E voor laagbouw het hele jaar door 1 keer per 2 weken opgehaald. De extra inzameling van GFT-E in de zomermaanden stopt. Ook veranderen de tarieven voor afvalverwerking in 2023. Zie hieronder voor de informatie over afvalinzameling in Teylingen.

6 REACTIES

  1. Dus eerst een kleinere container (van 240 naar 140 liter) en nu de frequentie verlaagd. Ik zie niet in hoe dit leidt tot minder afval. Daarbij stijgen de kosten ook nog eens fors.

  2. Alleen jammer dat die app niet werkt, ondanks de ’tips’ die gegeven worden. En de site van Teylingen geeft geen info meer. Wat nu?

    • De PDF downloaden, uitprinten en aan de binnenkant van een keukenkastje bevestigen met een plakbandje bovenaan en een plakbandje onderaan. Waar is de zelfredzaamheid heen?

  3. Hoe met 2 jonge kinderen en al behoorlijk scheiden van afval (plastic, karton, gft) lukt het om eens in de 3 weken vuilnis op te halen? Die vraag stelde ik de helpdesk van gemeente Teylingen, met als gescript antwoord ik ken er die het ook kunnen. Nu al staan bakken overvol langs de kant. Gaat dit niet het dumpen van afval vergroten? En waarom dan ook een verhoging in kosten? Ach je woont mooi in Voorhout. En daarom zal iedereen elke nieuwe regel gewoon accepteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in