Foto ter illustratie

Sassenheim – Een agent uit Sassenheim heeft in de nacht van maandag op dinsdag een groep jongeren bedreigd met een hakbijl, toen hij bij zijn woning werd opgezocht. De agent, die op dat moment niet aan werk was, belde zelf zijn collega’s vanwege de jongeren. De opgeroepen agenten merkten hun collega vervolgens aan als verdachte van bedreiging.

De agent wordt rond 2.00 opgezocht door een groep jongeren bij zijn huis. De agent waarschuwt zijn collega’s vervolgens zelf per telefoon. De man wacht de komst van de politie niet af en gaat zelf naar buiten met een hakbijl. Op beelden is volgens de politie te zien hoe de verdachte een meisje op haar knieën dwingt te gaan zitten, terwijl hij een bijl in zijn hand vasthoudt.

Als de agenten aankomen, wordt de man als verdachte aangemerkt. ‘Het zijn heftige beelden om te zien’, aldus de districtschef. ‘Dit is niet het gedrag dat wij van onze collega’s verwachten. Dit is niet de politie die wij willen zijn’, zegt de woordvoerder. De man werkt niet zolang het onderzoek loopt. Er vindt intern onderzoek plaats en de zaak is voorgelegd aan het Openbaar Ministerie.

Dit is een bericht van omroeppartner Omroep West.

8 REACTIES

 1. “Niet het gedrag dat wij van collega’s verwachten,” aldus een woordvoerder. Haha, moet deze agent zich dan niet te weerstellen tegen een groep die hem thuis en privé bedreigt? Wat hebben ze als wapens in handen, hoever gaan zij in vernielingen ?Schandalige actie om deze collega intern te schorsen. Iedereen verdedigt zijn thuis, ook een agent. Waarmee maakt mij niet uit! Weer een staaltje van zogenaamde verdraagzaamheid in ons land.
  Ik heb een honkbalknuppel bij de voordeur staan voor ongenode gasten, en die gebruik ik indien nodig!

 2. Echt geen woorden voor.
  Echt niet normaal dit.
  Dan spoort die agent ook niet.
  Hij kan wel dag zeggen met zijn politie baan.
  Die zal ook wel ontslagen worden of al zijn.
  En misschien ook wel in de gevangenis.
  Dit is iemand dood willen maken of iemand de bedreiging voor en van moord.
  Een hakbijl is toch een moordwapen.
  Opsluiten in het gevangenis en flinke taak straf geven.
  Maar dan in de gevangenis.
  Echt verschrikkelijk.

 3. Graag de andere kant van het verhaal. Waarom moet die opgeschoten jeugd zich naar zijn privé woning begeven? Dat is een bedreiging. Is die agent al eerder op zijn karakter aangesproken. Er worden mensen jarenlang getreitert en dan breekt het lijntje omdat niemand ingegrepen heeft. Ik keur het zeker niet goed maar hebben zijn meerderen dan niks generkt of gevraagd?.

 4. Tot een paar jaar geleden was het doordeweeks na 23 uur rustig in de Bollenstreek. Een bizarre ontwikkeling die gelijk loopt met verdere bebouwing en aansluiting op omringende steden, met verval tot een grimmige nietszeggende voorstad. Nu al goed voelbaar in verkeer. Vergelijk het met twintig jaar geleden: Veel drukker en het is er niet gezelliger op geworden.

 5. Ik ken zo veel voorbeelden waarbij agenten mensen zelf bedreigen of erger. Vaak lees je hoe knap deze een verhaal naar hun eigen hand weten te zetten, laten ze de context maar grondig uitzoeken. Als de agent zich echt bedreigd voelde lijkt zijn handelen mij terecht.

 6. hij zit niet eens vast .. moet jij s proberen dan ga je meteen t spinnehuis un over met 2 maten meten gesproken

 7. Je zal maar bedrijgt worden door een stel van die acociale hij heeft voor mij gelijk de politie moet veel meer de vrij hand krijgen alles wat ze doen worden ze op afgerekend hij zal niet voor niets een bijl meegenomen hebben . Je hoort niks over dat vullis wat bij hen aan de deur stond hebben zeker allemaal een slechte jeugd gehad .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in