Foto: Wikipedia

Lisse – “Als we niets doen, gebeurt er niets”. Dat argument gebruikte wethouder Langeveld om de gemeenteraad vorige week tijdens een commissievergadering te overtuigen om 150.000 euro beschikbaar te stellen voor planontwikkeling op het terrein van Swets & Zeitlinger. Lisse wil op deze plek bij de ingang van het dorp woningbouw en de eigenaar wil graag meewerken. Om de zaak te versnellen is 150.000 euro nodig voor onder anderen een projectleider die verschillende scenario’s uitwerkt. Ook moet Lisse nog om de tafel met de provincie. Die is bezig met een bedrijventerreinenstrategie en wil daarom nu nog geen toestemming geven. Wethouder Langeveld is wel in gesprek met de gedeputeerde. Een van de zaken die speelt, is de huidige bestemming met een bepaalde categorie bedrijven. Wellicht is die te verplaatsen naar een andere plek in Lisse zodat er geen bedrijvenruimte verloren gaat. De gemeenteraad was positief over het lef en ambitie van de wethouder en unaniem werd er ingestemd.

4 REACTIES

 1. Ja u leest het goed.
  € 150000 gemeenschapsgeld wordt hier voor vrijgemaakt door een gemeente die al jaren structurele tekorten heeft …..

 2. Ja dat is opmerkelijk want de fiets en wandelpaden zijn er in lisse beroerd aan toe.
  Eveneens de groenvoorzieningen, slecht onderhouden plantsoenen, overal afval behalve dan in de dure wijken, daar is alles netjes en schoon.
  Veel overlast plekken met schreeuwende jeugd dat maar hardnekkig blijft bestaan.
  En dan gaan we zoveel geld over de balk gooien voor een projectleider terwijl er geen geld voor is.
  Misschien een idee dat de gemeente raad leden dit uit eigen zak gaan betalen.

 3. Als we niets doen kost het ook geen geld, want gemeente Lisse is niet de eigenaar….! Maar wel een hele slappe gemeenteraad om zo snel overstag te gaan en gewoon 150.000.= uit te geven terwijl op andere balangrijkere fronten moet worden bezuinigd.. Wordt echt tijd om deze raad onder curatele te stellen en aansprakelijk te houden voor hun “gulheid”…. foei!!

 4. “Als wij niets doen”, ja en dus…….?

  Dat is op zoveel plekken in Nederland waar er bedrijfspanden leeg staan.
  Aangezien de provincie in principe geen toestemming wil geven, wellicht beter kijken of er een ondernemer is die het pand wil/kan gebruiken. Dat is tenslotte de bestemming.

  De gemeente zou in plaats van op de plaats van projectontwikkelaar beter zich kunnen focussen op het onderhoud, kwaliteit maar vooral ook de veiligheid van de algemene ruimte.

  Spendeer het geld liever aan het realiseren van een rotonde bij het Fioretti. Levensgevaarlijk die kruising daar. Ik ben altijd weer blij als mijn kind weer veilig thuis is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in