Noordwijk –  Kathleen Torrance wil graag zonnepanelen op haar huis aan de Offemweg, maar de gemeente wil dat niet. Ze vroeg als inspreekster donderdag tijdens een commissievergadering alsnog om een oplossing. Ze kreeg eerder te horen dat ze een vergunning nodig heeft voor zonnepanelen vanwege beschermd dorpsgezicht. Bovendien moeten geplaatste zonnepanelen hier onzichtbaar zijn. Ze kreeg te horen: “U heeft geen kans van slagen. Zie er vanaf.” Ze liet aan de politiek weten dat haar huis echt geen monument is en in haar buurt tal van zonnepanelen ook duidelijk zichtbaar zijn. Ze wil nieuwe, duidelijke vergunningsvoorwaarden en het vermijden van willekeur. Ze is doorverwezen naar de erfgoedcommissie.

3 REACTIES

  1. Zo krijg je dat de mensen niets meer met de politiek temaken willen hebben mvr zet een windmolen in je thuin . Wat een beleid de mond vol over energie neutraal .

  2. Sowieso loopt het beleid op het gebied van zonnepanelen in Noordwijk achter. Voor een afwijkende vergunning moet je naar Leiden. Plaatsing van panelen tegen een blinde muur valt buiten de gebaande paden terwijl grote gebouwen van kantoren en banken in het land hele gevels ermee worden bedekt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in