Bollenstreek – Twaalf gemeenteambtenaren in Noordwijk, Hillegom, Lisse en Teylingen zijn in drie jaar tijd berispt vanwege wangedrag of foute praktijken. Landelijk gaat het om ruim 900 gemeenteambtenaren. Dat blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws.  

Alle Nederlandse gemeenten werd gevraagd om de ontvangen meldingen van wangedrag en niet-integer handelen openbaar te maken. 331 van de 342 gemeenten reageerden. In Noordwijk ging het om twee meldingen: eenmaal financiële schending (gegrond) en eenmaal ongewenste omgangsvormen (afloop onbekend). In de gemeenten Hillegom, Lisse en Teylingen (HLT) zijn tien meldingen gedaan. Negen betroffen ongewenste omgangsvormen, een melding was van onbekende aard. De uitkomst van alle tien de meldingen is niet bekend. 

Klik hier voor het bericht van RTL Nieuws. 

 

 

 

9 REACTIES

    • “Kabinet van Noordwijk?”, ” Ontslaan?”. Piet, neem eens twee borreltjes voor het eten, en niet een stuk of vijf!

  1. Wat een storm in een glas water! Wat een “opzienbarende” uitkomst van een belachelijk onderzoek!, 12, TWAALF, “incidenten in 3, DRIE, jaar tijd in de Bollenstreek. In Noordwijk 2, TWEE incidenten in 3, DRIE, jaar! Het lijkt wel de voorpagina van sensatiekrant De Telegraaf! Is dit een “hetze” tegen ambtenaren? Ga er maar vanuit dat in het bedrijfsleven het tienvoudige van dit soort incidenten plaats vindt.

  2. Als je een melding doet bij de gemeente doen ze er niets mee… doofpot politiek met een goud randje. Pretenderen dat je zo integer bent maar ondertussen. Neem lekker een ander in de mailing.

  3. Een paar bekende gevallen waar ze niet meer onderuit kwamen voor de leeuwen gegooid. Er is nog veel meer mis wat het daglicht niet kan verdragen.. maar wél belastingen innen middels Kanonnen & achtervolging.

  4. Jammer dat Bo niet reageert op mijn vraag. Iedereen mag op een open forum zijn reactie geven maar doe dat wel op de inhoud en niet op de persoon. Meneer Duivenvoorde geeft vaak een gefundeerde mening over de inhoud maar met deze reactie is hij uit de bocht gevlogen.

  5. Meneer of mevrouw W.+Wickel, mijn opmerking naar Piet was niet denigrerend.(kleinerend, minachtend). Het was niet sarcastisch of cynisch. Het was ironisch bedoeld: een milde spot, waarvan bijvoorbeeld overdrijving een kenmerk is. Ik hoop u hiermee tevreden te kunnen stemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in