Tom Duindam zette SJC met de 0-1 op het juiste spoor bij BOL (Archieffoto Orange Pictures)

Noordwijk – Na de 1-1 remise van een week eerder tegen Purmersteijn, trad SJC zaterdagmiddag in Alphen aan den Rijn aan tegen ARC. Tegen de ‘Racing’, op de ranglijst met zeven punten net iets hoger geklasseerd dan SJC, was een overwinning voor zwart-wit voldoende om over de Alphense formatie heen te springen. Zover kwam het niet in een duel dat eindigde zoals het begon. Dat er deze middag geen doelpunten vielen te noteren mocht gezien de mogelijkheden aan beide kanten echter een klein wonder worden genoemd.

Zowel ARC als SJC wilden op Sportpark Zegersloot wel, maar konden elkaar in het eerste bedrijf nooit echt pijn doen. Hoewel ARC iets dreigender genoemd mocht worden bleef de zwart-witte defensie op de been. Ook SJC verscheen enkele malen dreigend voor de rood-zwarte goal, maar ook hier ontbrak het zodanig aan de afwerking dat de doelpunten tot de thee uitbleven. Dat alles in een duel waarin wel de nodige strijdlust aanwezig was, maar er aan beide zijden kwalitatief wel het nodige aan mankeerde.

Met een beter uit de kleedkamer gestapte thuisploeg werd SJC direct na de thee teruggedrongen op eigen helft. Twee Alphense hoekschoppen leverden echter niet het gewenste resultaat op. Hierop liet ook SJC via Wesley Haasnoot en Timo Ruigrok van zich spreken. Ook die pogingen liepen op niets uit. Vervolgens was het de thuisploeg die halverwege het tweede bedrijf een uitstekende mogelijkheid om zeep hielp. Dat spelbeeld bleef zich in een bijzonder hectische slotfase, waarin SJC-spits Tom Duindam na een lange afwezigheid zijn rentree vierde bij SJC, voor beide goals afspelen. Met twee ploegen die speelden voor wat ze waard waren en beide daarbij ook volop voor de winst gingen, werd er ook in die fase niet gescoord. Met het laatste fluitsignaal in zicht waren zowel Martijn van Trigt als Chris Hoogervorst nog dicht bij de winnende treffer voor SJC. Die kwam er ook toen niet. Meer dan een punt konden beide teams na negentig minuut strijd dan ook niet bijschrijven.

Wegens een gepland beker/inhaalprogramma komt SJC volgende week niet in actie. Op 28 oktober hervat de ploeg van Marcel IJzendoorn de competitie met een thuiswedstrijd tegen AFC’34.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in