archieffoto Fred van der Bent

Noordwijkerhout – De 50 asielzoekers die tot 1 april tijdelijk werden opgevangen in Conference Centre NH Leeuwenhorst, zijn volgens Omroep West toch uit het hotel. Dit heeft het COA in gang gezet nadat de gemeente Noordwijk meldde te gaan handhaven.

De 25 minderjarige asielzoekers en hun 25 meerderjarige begeleiders werden in november vorig jaar voor 4 maanden opgevangen in Noordwijk. Dit heeft de gemeente volgens eigen zeggen besloten om de druk op Ter Apel te verminderen. De gemeente heeft het COA tot vandaag twee keer extra tijd gegeven om de opvang te stoppen.

 

11 REACTIES

  1. Al weer handhaven wat een stoere worden .Komt dat omdat jullie alle hard werkende buiten landers de deur uit zetten ik zou me maar drukker maken over andere dingen je zal er nog achter komen als er geen buiten lanse arbeiders meer zijn gaan jullie dan helpen op dat gemeente huis dan komen jullie er eens achter wat ze allemaal doen .

  2. Piet, deze 50 (minderjarige) asielzoekers nemen niet deel aan het arbeidsproces, en hebben niets te maken met het begrip ” hardwerkende buitenlanders”. Wel goed lezen.

  3. De overheid solt met kwetsbare kinderen, door ze van de ene naar de andere plaats te slepen. De landelijke overheid loopt daarin voorop. Maar de gemeente Noordwijk zou meer kunnen doen, door de kinderen langer in Leeuwenhorst te houden, en niet gedwongen uit elkaar te halen.

    • ‘Ze’ zitten er niet meer, het zijn nu anderen. De kinderen die er zaten zijn weggestuurd. Dat heen en weer slepen van kwetsbare mensen was mijn punt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in