Noordwijk – In het kader van het 200-jarig bestaan van de Koninklijke Nederlandse Reddings Maatschappij (KNRM) is er maandag een herdenking voor alle mensen waar zij naar zijn uitgevaren maar niet hebben kunnen redden. Dit doen ze door middel van een tulp te vernoemen naar een van deze slachtoffers.

Tara, een 12-jarig meisje, staat symbool voor deze groep. Twee jaar geleden is zij tijdens een schoolreisje op de Waddenzee overleden. Redders van de KNRM van Terschelling en Vlieland hebben geprobeerd haar te reanimeren, maar dit is niet gelukt. De KNRM geeft aan dat iedere redder zijn eigen Tara heeft en deze herdenking veel betekent voor deze mannen en vrouwen die veel pijn kunnen ervaren wanneer reddingsacties mislukken.

Bij Huis ter Duin werd de plechtigheid gehouden met leden van alle reddingstations en de familie, vrienden en klasgenootjes van Tara. Niet alleen de KNRM, maar ook de rector en ouders van Tara praten over het effect van dit verlies. Na de speeches liepen de redders met een Tara-tulp het strand op en deden de bloemen in een vaas. Vervolgens werd de tulp gedoopt door haar broertjes en zusjes. Daarna gingen de tulpen een boot in met daarin de KNRM’er Jeroen die Tara heeft geprobeerd te reanimeren en tot de allerlaatste minuut bij haar is geweest. Hij vaart mee met de tulpen helemaal naar de plek tussen de Waddeneilanden waar zij om het leven is gekomen en legt de bloemen daar in zee als afscheid.

U hoort rector Katrien van de Gevel van het Dalton Den Haag en KNRM woordvoerder Edward Zwitser.

 

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in