Lisse – Keukenhof heeft vijf certificaten ontvangen voor deelname aan de Food Waste Challenge Duin- en Bollenstreek 2025. Keukenhof nam met verschillende paviljoens deel aan de challenge. Tijdens de actieperiode werd dagelijks het voedselafval per locatie gewogen, gefotografeerd en geanalyseerd.

Door de hoeveel voedselverspilling inzichtelijk te maken en wekelijks onderling te vergelijken, ontstond er een gezonde competitie tussen de paviljoens. Medewerkers werden actief betrokken bij het proces, met als doel het verminderen van verspilling. “Op zonnige dagen maakten we bewust minder soep,” aldus Gert Westerbroek keukenmanager bij Keukenhof. De aanpak resulteerde in meer bewustwording en minder voedselverspilling ten opzichte van vorig jaar.

De Food Waste Challenge is een initiatief van Wastewatchers, Rabobank, de gemeenten in de Duin- en Bollenstreek, Green Leisure en Koninklijke Horeca Noordwijk. De certificaten zijn uitgereikt door wethouder Riet Austie.

Radioreportage met keukenmanager Gert Westerbroek (Albron) en wethouder Riet Austie:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in