Noordwijkerhout – De gemeenteraad buigt zich dinsdagavond over een voorstel van B & W waarbij er nog één scenario voor de Schelft over is: een sporthal van 24 bij 44 meter, een eenvoudig zwembad en een cascoruimte voor een gezondheidscentrum. Dat kost 1,7 miljoen extra investeringsbudget plus ruim 4 ton voor duurzaamheidsmaatregelen. De kapitaal- en exploitatielasten gaan dan jaarlijks met 564.200 euro extra omhoog. De Kaninefaaten en ODI krijgen alleen aanvullende ruimtes als dat kostendekkend kan. Omdat er geld bij moet doen B & W een groot aantal voorstellen voor financiering. De meest opvallende zijn de belastingen omhoog inclusief het invoeren van betaald parkeren in Noordwijkerhout, het weer invoeren van hondenbelasting en parkeerkaarten weer duurder maken. Ook kan het voormalig gemeentehuis in Noordwijkerhout in de verkoop en de bibliotheek in Noordwijkerhout dicht.

Klik hier voor het totale voorstel.

23 REACTIES

 1. Hahaha! Die Schelft wordt mooi als troef gebruikt voor (her)invoering van allerlei ellende. Het lijkt wel gemeente Juinen.

 2. Laat dat zwembad maar zitten dan. Zee is dichtbij.
  Heb liever een bibliotheek dan een, door het basic eenvoudige ontwerp, saai bad.

 3. Er is maar één afdoende oplossing: de oprichting van een Defusiepartij en daar als Noordwijkerhout en De Zilk massaal op stemmen!

 4. Helemaal eens met Andre, dan gaat geen miljoenen euro’s meer naar Noordwijkerhout en de Zilk, want hun algemene reserve was niet in staat geweest om ook maar iets te verwezenlijken als het om de nieuwe Schelft zou gaan!
  Wie waren er ook alweer allemaal voor een fusie?!

  • Die miljoenen voor Noordwijkerhout en De Zilk vallen in het niet bij de miljoenen die in de bodemloze put van Noordwijk verdwijnen, Fritzie!!

 5. Als je eens gaat zoeken in oude krantenartikelen over de Schelft, dan kan je lezen dat het destijds ook al financieel niet lekker zat. Moeten we weer die kant op. De exploitatie moet wel betaalbaar zijn/blijven. Stukje sociale (huur) woningbouw voor Noordwijkerhouters zou ook niet verkeerd zijn op dat terrein.

 6. WAAR MOET HET PERSONEEL DAN WORDEN GESTALD? OF GAAT DE GEMEENTE HET GEBOUW WEER HUREN. NU KA N DE BIBLIOTHEEK IN NOORDWIJKERHOUT WEL DICHT.. WAAROM DAN NIET DAAR DE NIEUWE RAA,DZAAL? BESPAAR JE OOK MILJOENEN DOOR GEEN NIEUWE IN NOORDWIJK TE BOUWEN

 7. Voorhout heeft ook geen eigen Zwembad. Lisse heeft net n nieuw zwembad. Waarom werkt N’hout niet mee aan een eventueel vergroot nieuw Wasbeek? Volgens mij is t ook niet echt een snel groeiende gemeente. Dat betekent, weinig jonge aanwas. Bovendien kan er wel zwemles bij 2 anderen gevolgd worden buiten t gemeentebad om. De bouw en exploitatie van zwembaden vallen 9 van de 10x ook nog veel hoger uit.

 8. We hebben Leeuwenhorst als zwembad-en carnavalslocatie. De bestaande grond gebruiken voor de broodnodige woningbouw. Probleem opgelost. Dan houden we geld over en hoeven de nu benoemde belachelijke maatregelen niet genomen te worden.

 9. Ze weten van gekkigheid,niet wat ze moeten verzinnen, daar in Noordwijk. Betaald parkeren, bibliotheek weg . En het gaat al zo goed met de Nederlandse taal . En natuurlijk belasting omhoog, en dat terwijl er al zoveel mensen zijn , die niet rond kunnen komen.

 10. Gaat Noordwijkerhout dan echt de achterstandswijk van Noordwijk worden??( geen bieb, geen sportfaciliteiten, geen gemeentehuis daar moest toch de raadzaal komen?)
  Wat is dat voor idioterie om een casco gezondheidscentrum erbij te doen? Of groeit Celsius al uit zijn jasje?
  Hoezo geen nieuwe bevolkingsaanwas?? Op bavo terrein 750 woningen erbij… Noordwijk alleen dure huizen….
  Ook woningbouw op Koninginneweg en terrein vd oude ireneschool. Alleen jammer dat er op bavo terrein geen school gepland wordt: scheelt auto overlast en dan hadden de kids in deze jonge wijk lekker lopend naar school kunnen gaan.
  Wat dat zwembad betreft; ik ben nu wel gewend inmiddels aan Aquamar in Katwijk…
  En de laatste carnaval was de opkomst laag op de zaterdag en zondag in de Schelft!

 11. Dit noemen ze het mes op de keel zetten ze kunnen zelf niks uitrekken daar hebben ze een extern bureau voor nodig en dit brengen ze om de stemming onder de mensen tegen tegen mekaar op te zetten . Gemeente Noordwijk ga eerst maar een zelf bezuinigen in plaats om ons te treiteren wat kost die muze wat kost dat zwembad en die sporthallen en al die bouw grond wat al jaren onbeboud licht en een olitie bureau wat mooit betaald is een weg weggeven voor een euro . Wordt het nietbeenstijd dat er op dat gemeente huis de bezem er een keer door heen gaat lui die al jaren op wacht geld staan amtenaren die bij elke aanbesteding een extern bureau nodig hebben dat kost per jaar miljoenen besteed het een aan de bewoners in plaats van dure opjecten die niets opleveren .

 12. De wethouder die de over de schelft gaat kan maar beter gelijk opstappen want door het alsmaar rekken en zijn besluiteloosheid komen we nu millioenen te kort en als we eind 23 gaan bouwen en eind 24 word het opgeleverd komt er nog wel een paar miljoen meer bij om aan geld te komen willen ze ons mooie “ GEMEENTEHUIS”verkopen wat een verstand nog effe komen ze nog met het idee om tolpoortjes te maken eerst betalen anders mag je Nwh niet in geld voor de SCHELFT
  André je heb helemaal gelijk met je antiefusiepartij oprichten

 13. Nou als ik dit zo allemaal lees ben ik blij dat ik verhuisd ben uit nwh. En er alleen kom voor het carnaval bij de keienbeiters.

 14. Niks gemeentehuis verkopen het mooiste gemeentehuis van de bollenstreek verkoop dat lelijke gemeentehuis maar in nootkuk die fusi is 1 grote ramp

 15. Een dergelijk voorstel is toch niet serieus te nemen. Dan maar een eenvoudige sporthal en geen zwembad maar een bibliotheek in het dorp moet er blijven. Ga eens kijken in die bibliotheek B en W. Zie de jeugd daar in aanraking komen met lezen dus de Nederlandse taal. Afgelopen week nog berichten in de media dat het zo slecht gaat met de taal en jullie gaan een bibliotheek sluiten. Ongelooflijk
  Locale politieke partijen laat van jullie horen en verwijs dit voorstel naar de prullenmand. Dit is echt heel slecht voor Noordwijkerhout

 16. Een dergelijk voorstel is toch niet serieus te nemen. Dan maar een eenvoudige sporthal en geen zwembad maar een bibliotheek in het dorp moet er blijven. Ga eens kijken in die bibliotheek B en W. Zie de jeugd daar in aanraking komen met lezen dus de Nederlandse taal. Afgelopen week nog berichten in de media dat het zo slecht gaat met de taal en jullie gaan een bibliotheek sluiten. Ongelooflijk
  Locale politieke partijen laat van jullie horen en verwijs dit voorstel naar de prullenmand. Dit is echt heel slecht voor Noordwijkerhout

 17. Ik moet zeggen dat in die 20 jaar dat ik hier nu woon een hoop achteruit is gegaan! Zoveel leuke winkels weg, de Schelft (min of meer al) weg en nu ook het gemeentehuis en de bieb?? Inderdaad lijkt het wel een achterstandswijk van de gemeente Noordwijk te worden, vreselijk!! De Schelft hoeft niet terug te komen met een zwembad. Iedereen heeft inmiddels zijn kinderen al ergens anders ondergebracht met zwemles. Plaats een mooie evenementshal. Waar is het geld van de brandverzekering?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in