Noordwijk – Het Museum of Comic Art (MoCA) in Noordwijk presenteert vanaf 3 juni haar vijfde tentoonstelling waarin dierlijke stripfiguren centraal staan. ‘Beestenboel, animal characters in comic art’ laat zien hoe veelzijdig en uniek de stripkunst is als mediavorm voor antropomorfisme, het toekennen van menselijke eigenschappen aan niet-menselijke wezens. Bekende dierlijke stripfiguren zijn bijvoorbeeld: Donald Duck, Garfield en Fokke & Sukke.

In het museum wordt er aandacht gegeven aan meerdere vormen van antropomorfisme in de stripcultuur. Zo bestaan er dieren die praten, dieren die een eigen gemeenschap hebben opgebouwd op het platteland en ook dieren die in hun eigen stad leven. Ook worden dierlijke figuren gebruikt om commentaar te leveren op de echte wereld.

De tentoonstelling is te bewonderen vanaf 3 juni tot en met 19 november aan de Bomstraat 11, Noordwijk aan Zee. De openingstijden van het museum zijn woensdag tot en met zondag van 12:00 tot 17:00. Voor meer informatie, klik hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in