Voor Foreholte viel er na afloop van het bekerduel tegen De Dijk niet veel te juichen Foto: Facebook Foreholte

Voorhout – Foreholte, ingedeeld in een poule van drie clubs, verloor het openingsduel in het KNVB-bekertoernooi bij  LSVV  twee weken geleden ruimschoots met 4-1 en omdat de Noord-Hollandse formatie  op bezoek bij De Dijk in haar tweede en dus laatste duel met 1-3 zegevierde, mocht de ploeg uit Zuid-Scharwoude zich ook poulewinnaar noemen. Op sportpark De Elsgeest diende Foreholte tegen het Amsterdamse De Dijk dan ook te winnen om de knock-out fase van het bekertoernooi alsnog te bereiken. Dat moest dan ook nog eens gebeuren met de kermisweek in de benen. Uiteindelijk werden de punten gedeeld, waardoor het bekeravontuur er voor de Voorhouters opzit.

Daarbij gingen de gasten voortvarend van start, maar toch bezorgde een snelle goal van de deze zomer van Voorschoten’97 overgekomen Melle Rekvelt na twaalf minuten bij de eerste de beste Voorhoutse mogelijkheid van de thuisploeg voor een 1-0 voorsprong. Die achterstand weerhield De Dijk er niet van om het Foreholte-doel onder druk te blijven zetten. Zonder veel succes overigens. De Foreholte-defensie weerstond de Amsterdamse pressie,  waarbij er naarmate het eerste  bedrijf vorderde steeds meer sprake was van een open wedstrijd. Gescoord werd er voor de thee echter niet meer, waarbij Julian Autar kort voor de pauze vergat de tweede Voorhoutse treffer voor zijn rekening te nemen.

Na de doelwisseling leek een rode prent aan Amsterdamse zijde, met nog ruim een halfuur te gaan, de bezoekers op te gaan breken. Dat laatste bleek echter schijn. Het tiental van De Dijk rechtte tegen een zoekend Foreholte de rug. Bij de thuisploeg, waar Jimmy Voorn in de ploeg was gekomen voor Stan Spies, verliep het spel beduidend lastiger. Toch was doelpuntenmaker Rekvelt met nog een kwartier op de klok dichtbij de beslissing. De Dijk sluitpost hield zijn ploeg echter in de race.

Aan de overzijde moest  Foreholte-goalie Piet Meeuwisse in de ultieme slotfase handelend optreden om erger te voorkomen. Uiteindelijk was het De Dijk dat in blessuretijdtijd toch nog  op gelijke hoogte wist te komen. In de zevende minuut van de extra tijd rook Forehole nog aan een langer verblij in het bekertoernooi. Thom Steendam miste echter jammerlijk.

Door de 1-1 tegen De Dijk is Foreholte uitgebekerd. Over een week staat voor de ploeg van Mario Koswal de seizoensouverture op het programma. Foreholte treedt a.s. zaterdag in Roeofarendsveen aan tegen fusieclub EMM’21. Aftrap om 15.00 uur.

 

 

 

 

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in