Niek Oosterlee ziet met lede ogen toe, dat het bekeravontuur er voor zijn ploeg it seizoen al snel opzit.(foto: Orange Pictures)

Sassenheim – Voor de eerste ronde van de Districtsbeker reisde Ter Leede dinsdagavond af naar Rotterdam met als doel om via tegenstander Antibarbari de volgende bekerronde te bereiken. De naam van de Rotterdamse Studenten Voetbalverening is overigens afkomstig uit de titel van een werk van de (Rotterdamse) filosoof Desiderius Erasmus.

Op een frisse oktoberavond kwam de Sassenheimse formatie overigens bijzonder matig uit de startblokken. De thuisploeg wist voor Ter Leede het goed en wel besefte vlotjes uit te lopen naar een 2-0 voorsprong. Pas daarna leek rood-geel echt wakker geschud en zette het de gastheren onder druk. Dat betaalde zich na ruim een halfuur uit. Nadat de Rotterdamse defensie eerst nog op de doellijn voor opruiming had weten te zorgen, was het na ruim een halfuur alsnog raak voor Ter Leede. De afgelopen zomer naar de Roodemolen overgestapte Dave Star maakte er weer een wedstrijd van door voor de 2-1 te tekenen. Daarmee stond ook de ruststand op het scorebod.

Na de doelwisseling bleef Ter Leede op sportcomplex ‘Het Toepad’ met Björn Beuling in de goal als vervanger voor Daan Prins jagen op meer. De inbreng van de jeugdige Stijn van Biezen en Dirk Hoekstra, die nog voor het uur, doelpuntenmaker Dave Star en Osacar Minnaard kwamen vervangen, diende de formatie van Niek Oosterlee voor de nodige extra aanvallende impulsen te voorzien. Dat leverde Ter Leede wel een overwicht en een sterke fase op, waarin het er echter niet in slaagde om de broodnodige gelijkmaker te produceren. Met het ingaan van de slotfase begon de tijd te dringen om een vroege bekeruitschakeling te voorkomen. Dat leverde wel mogelijkheden op, maar de afwerking ontbrak daarbij om dichterbij te komen. Het eenrichtingsverkeer resulteerde uiteindelijk in teveel ruimte voor Antibarbari dat kort voor tijd na een snel uitgevoerde counter de voor hen bevrijdende 3-1 achter goalie-Beuling wist te werken. Daarmee was het pleit definitief beslecht en wist Ter Leede dat het bekeravontuur er voor dit seizoen op zat.

Ter Leede kan zich na de uitschakeling in de Districtsbeker vanaf volgende week zaterdag volledig richten op de competitie in de Vierde Divisie. Die wordt op 28 oktober a.s. hervat in Amsterdam met een uitwedstrijd bij WVHEDW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in