Noordwijkerhout – De gemeenteraad van Noordwijk heeft dinsdag tijdens een commissievergadering besloten om de beslissing over een nieuwe Schelft en zwembad uit te stellen. De gemeenteraad beslist nu op 4 juli tijdens de behandeling van de perspectiefnota, dat is een beleidsstuk als vooruitblik op de begroting. Een meerderheid van de gemeenteraad wil een totaaloverzicht van de gemeentelijke financiën om zo een betere beslissing te kunnen nemen. De vier oppositiepartijen PvdA, GroenLinks, Puur en D66 kwamen al direct in de vergadering met het verzoek tot uitstel. Dat kreeg al snel de steun van de Partij voor de Inwoners. Fractievoorzitter Morssink had wel 100 Noordwijkerhouters gesproken die de Schelft terug willen, maar niet tegen elke prijs. “Net als een gezin moeten wij de tering naar de nering zetten”, aldus Morssink. NZLokaal en MetLef wilden wel al beslissen en gaven een verhoging van de toeristenbelasting aan als oplossing om het financiële plaatje rond te krijgen. Het CDA wilde eigenlijk niet doorschuiven en noemde ook verhoging toeristenbelasting als mogelijkheid, maar ook bezuinigen op groenbeheer en verkoop van het voormalig gemeentehuis van Noordwijkerhout. De VVD ziet nog een kans om met carnavalsvereniging de Kaninefaaten en toneelvereniging ODI te praten over hun mogelijkheden om bij te dragen voor een eigen ruimte.

9 REACTIES

  1. Bouw een betaalbaar gebouw wat voor de meeste verenigingen groot genoeg is. Wat betreft de carnavalsfeesten moeten niet bepalend zijn voor de grootte van de nieuwe voorziening. Deze feesten duren 6 dagen. Als er dan een gebouw voor het grootste gedeelte van het jaar te weinig grote aantallen bezoekers trekt is dit niet relevant en onnodig kostbaar. Werkt de gemeente ook samen met alle verenigingen op het gebied van aantal gebruikende personen?

  2. De tering naar de teering naar de nering zetten hadden jullie eerder moeten doen regeren is vooruit zien weet je waar jullie goed in zijn dingen die echt nodig zijn uit te stellen . Maar wat geen nut heeft is een hamer slag .

  3. Twee livestreams gevolgd van de commissievergadering over De Schelft. Tijdens de eerste vergadering leek een meerderheid voor een bepaald scenario. Dat bood m.i. perspectief voor de tweede vergadering van 16 mei, en 23 mei waar het besluit over De Schelft definitief zou vallen.Helaas! Terugkrabbelen, naïviteit, onbegrip, besluiteloosheid, hakken in het zand, een afwachtende wethouder, angst, enz. was de invulling van 16 mei. Het is nu weer wachten op de behandeling van de perspectiefnota op 4 juli. Op die nota volgen natuurlijk weer veel moties en amendementen van de 11 politieke partijen, waardoor de beslissing over De Schelft weer uitgesteld wordt. Geduld is een schone zaak, maar het kan ook veel te veel beproefd worden!

    • Zal wel weer voor veel geld een extern onderzoek komen. Geld dat dus niet meer aan het zwembad uitgegeven kan worden.

  4. Soms droom ik er wel eens over dat de grijze eminentie van de gemeenteraad, de heer Hans Knapp, voormalig generaal, zijn uniform weer aantrekt en de raad beveelt, bevel is bevel, een beslissing te nemen. Dat is de droom van een voormalig dienstplichtige wachtmeester van de Cavalerie. Maar ja, dromen zijn bedrog.

  5. Er zal wel weer een extern bureau bij moeten komen voor een paar ton . Wat een halskoppen daat op dat gemeentehuis .

  6. @Piet,
    Als je het telkens goed weet waarom ga je dan zelf niet in de Raad. Negatieve uitlatingen naar de gemeente is makkelijk maar ga het eens zelf doen …

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in