Noordwijk – De digitalisering van het parkeren in Noordwijk is klaar voor een verdere ontwikkeling. Dat betekent dat per 1 januari de gemeente Noordwijk volledig over gaat op digitaal kenteken-parkeren. Per 1 januari zijn alle vergunningen gedigitaliseerd: de bezoekersvergunning, de inwonersvergunning, de parkeervergunning voor verenigingen en de hotelparkeervergunning. Ook komt er een nieuwe parkeervergunning bij: de parkeervergunning voor houders van een gehandicaptenparkeerkaart.

Er rijdt een scanauto sinds de zomer rond die kan controleren of een auto met kenteken is aangemeld bij een speciale parkeer-app of dat er betaald is bij een parkeerautomaat. Blauwe kaarten, kraskaarten, parkeertickets of papieren vergunningen zijn verleden tijd.

Waar voorheen de blauwe kaart voor visite nog weleens een paar uur verder werd gedraaid, kan dat straks niet meer. In het nieuwe jaar geldt ook de maximale termijn van 3 uur bij digitaal parkeren voor visite in betaald parkeren gebied of Noordwijkers die daar op bezoek zijn. Na deze drie uur wordt het kenteken een uur geblokkeerd en kan daarna weer aangemeld worden. Dat betekent voor dat ene uur dat er betaald moet worden.

58 REACTIES

 1. En de autos die op de stoep staan in de Raadhuisstraat en in de Heiligegeestweg. Worden die ook bekeurt o nee dat zijn amtenaren dus niet .

 2. Mijn moeder is digibeet en is afhankelijk van hulp derden Sommige gebruiken de huidide parkeerkaart met schijf. Zij heeft geen telefoon, laat staan een app. Wat is voor haar het alternatief?

  • Het was misschien verstandig geweest als u 20 of 25 jaar geleden wat initiatief had genomen haar digitale basisvaardigheden bij te brengen in plaats van nu zo verontwaardigd te gaan doen.

 3. Ik dacht dat betaald parkeren ten dienste was van de inwoners. Als bezoek een dagje uit het zuiden komt kunnen ze niet meer een nachtje logeren. Dan maar im Binnen parkeren? De zuid?

 4. Laatst ging de gemeente Alle parkeerplaatsen tellen, dus in kaart brengen. Wat mij ter ore is gekomen: Als je je wagen zomaar ergens neerzet bv op de stoep bekeurd de scanauto dat niet want die ‘kijkt’ alleen of er is betaald op een voor het systeem bekende parkeerplaats. Even op de stoep gooien ‘ziet’ hij dus niet, alleen de politie kan er nog op bekeuren.

 5. Dus vanaf 1 januari bepaalt parkeerbeheer hoe lang mijn bezoek mag blijven? Wat is dat voor iets belachelijks? Parkeerbeheer is er toch ten dienste van de Noordwijkers? Toch niet om de inwoners dwars te zitten? Waarom gaat de gemeente hier in vredesnaam mee akkoord?

 6. FZ
  Wat een onzin is dit nu weer !
  Er was weer een ambtenaar die tijd over had zeker .
  Ahum , wat zal ik nu eens verzinnen ? Dat houdt in dat in dat de visite na 3 uur een uurtje moet gaan rond rijden om daarna de auto weer neer te mogen zetten .
  De overheid gaat steeds meer bepalen wat ik niet of mag wel mag gaan doen !

  • Noordwijk maakt het parkeren ook voor mensen die Noordwijk willen bezoeken lekker aantrekkelijk.
   Het is zo toch niet meer te doen, wanneer je ergens naar toe wil ben je 2 dagen op de computer bezig. om je te oriënteren hoe of ergens de regels zijn.
   Ze gaan er van uit dat ieder computer vaardig is voor mij gevoel is dit discriminatie.

 7. Persoonlijk vind ik het jammer dat ik bij de langevelderslag geen parkeerapp kan gebruiken omdat ik daar geen/zeer slecht bereik heb.
  Maar ik heb Vodafone en dat is natuurlijk maar een kleine provider 😉

 8. FZ
  Wat een onzin is dit nu weer !
  Er was weer een ambtenaar die tijd over had zeker .
  Ahum , wat zal ik nu eens verzinnen ? Dat houdt in dat in dat de visite na 3 uur een uurtje moet gaan rond rijden om daarna de auto weer neer te mogen zetten .
  De overheid gaat steeds meer bepalen wat ik niet of wat ik wel mag gaan doen !

 9. Of na 3 uur dien je te betalen….. dat is erg, not!

  Wat kost zo’n vergunning voor bewoners eigenlijk volgend jaar?
  Daar hoor ik niemand over

 10. Goed bezig Noordwijk, ja de plaats dan,
  Jaag lekker iedereen het dorp uit, hoezo kuuroord van het Noorden.
  Melkkoe zullen jullie bedoelen, waardeloos!!
  Want waar ben ik als “inwoner van de gemeente Noordwijk”, nergens dus.

 11. Kijk ook eens naar de discussies in Utrecht rondom de digitalisering van de bezoekerskortingen: https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3662206/anti-autobeleid-in-utrecht-gaat-boven-ouderen-en-armoedebeleid-belangenorganisaties-geschokt. Sinds begin juli is dit onderwerp een “hot item” in de stad. Deze week leidde de digitalisering van de bezoekerskortingen al tot een oproep tot aftreden van de verantwoordelijke wethouder in de gemeenteraad. https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/3666428/fiasco-met-parkeerapp-utrecht-leidt-tot-crisissfeer-wethouder-weigert-excuses-te-maken

 12. Wat kul blij dat ik er niet meer woon het parkeren in een badplaats en dan maar 3 uur krijg niet eens de tijd om een hapje te eten hoe jaag ik de toeristen weg is curses kan je volgen bij de gemeente Noordwijk

 13. Ik ga weleens naar het strand
  Eer daar iets ,maak een wandeling langs de zee
  Doe een bakkie koffie met iets erbij
  Loop nog eens een winkel in
  Doe een glaasje drinken
  En ga weer naar huis
  Dus weg zijn de inkomsten van de bedrijven en strand tent waar ik binnenloop.
  En weg is mijn gevoel voor zomaar even lekker naar de zee

 14. Wat een waardeloos idee. Bezoekers, mantelzorgers, schiet op met afdrogen en aankleden want ik moet zo weg. Echt idioot voorstel. Wanneer je geld wil verdienen voer voetzool belasting in of tol om Noordwijk te mogen bezoeken maar laat het aan visite hoe lang ze willen blijven. Dag Kerstmaaltijd, dag restaurantbezoek en omzet. Graag deze onzin herzien.

 15. Gaan we dus deze plaats nog meer mijden !!
  Goed voor de winkels ook dit geleuter en spekken van de lokale staatskas , is echt assocaal aan het worden hoe men de burger uit buit op alle vlakken!
  Logisch ook dat mensen anders gaan stemmen, mag van mij nog rechtser , rechts is namelijk hunkering naar verleden ook ipv een toekomst met zogenaamd gemak wat een digitale illusie bleek!

 16. Ik begrijp dat de gemeente van het verdraaien van de schijf af wil, het systeem met de parkeerschijf is daar niet voor bedoeld. Wat ik niet begrijp is dat ze niet met een goed alternatief komen voor mensen die langer bezoek willen ontvangen. Dit is een manier van makkelijk boetes scoren, geheid dat dit wordt vergeten. Helemaal aangezien het betaald parkeren in de zomermaanden al is opgerekt naar 23 uur, moet ik dan nu mijn visite pas om 20 uur laten arriveren om een ongemoeide avond te hebben?

 17. Welkom in Noordwijk na drie uur moet U wegwezen.Gemeente Noordwijk is het zelfde als onze overheid de auto is een melkkoe.Wat heeft Noordwijk nog te bieden een armoedige badplaats met veel afbraak panden.

 18. Wat is het heerlijk om in kern Noordwijkerhout te wonen. Geen stoplichten, geen betaald parkeren, geen utopisch kuuroordstreven, geen krottenwijk aan de boulevard en vuurtorenplein. Een gezellig dorpscentrum. Alles wat Noordwijk niet heeft.

 19. En dat zitten ze allemaal verzinnen op dat gemeente huis want er zijn geen andere zaken Ze hebben bij het gemeente een eigen parkeer strook gekregen op de stoep
  Waar vroeger paatjes stonden terbescherming van de voetgangers die zijn weggehaald voor dat volk op het gemeente huis dat ze niet zo ver hoeven te lopen .Anders zijn ze al moe als ze op hun werk komen . Het is een god schande wat ze daar allemaal uitvreten . Ze zorgen goed voor hun eigen een Noordwijker mag het allemaal betalen .

 20. 9 jaar geleden pas werden de vergunningen ingevoerd, 9 jaar geleden pas! Dus daarvoor kon je gewoon vrij parkeren.. overal binnen Huis ter duinstr Boulevards.. zelfs op de Quarles. Wie kan het zich nog voorstellen? Zonder dat menigeen het doorheeft is er in die korte tijd een compleet digitaal fascistisch systeem opgetuigd waaruit ontsnappen onmogelijk is. Het is geen toeval dat dit beleid langs een agenda is opgevoerd, in de begindagen poeslieve Boa’s die op je raam klopten om je te attenderen dat die auto daar echt niet mocht staan..hoor…en dan steeds een tandje strenger en stugger tot een heuse scanauto!! Het jaagt de mensen op en maken elkaar gek. Het is benauwend.. echter heeft het klaagvolk er ook zelf om geschreeuwd.. klagen over parkeerdrukte vooral in de zomer.. zodat er ongegeneerd en zonder protest betaald parkeren ingevoerd kon worden en net zoals aĺle gemeenten de ring liever verder uitbreiden, en bebouwde kommen vergroten . Uiteraard was dit geen toeval en altijd al het plan, eerst het volk jaren laten klagen en via slinkse truucs parkeerdrukte creëren. Ik herken mijn dorp niet meer. Alleen een paar welwillende wethouders &Co kunnen dit terugdraaien.

 21. Goed voor de winkeliers in de buurt gemeenten in Lisse,Sassenheim,Hillegom en volgens mij ook Noordwijkerhout is het gratis parkeren (blauwe kaart ) dus bezoek lekker deze plaatsen.

 22. Het is juridisch niet houdbaar voor de gemeente. Er zitten hiaten in, en de beperking tot drie uur voor bezoek, dan een uur betalen en daarna weer drie uur gratis veegt een rechter zo al van tafel.

 23. Ze weten nu al dat mensen met dit beleid voor de blauwe kaart heel snel in de fout kunnen gaan. Dat is namelijk niet te doen. En dan lekker makkelijk vanuit een auto opsporen hoeveel boetes ze kunnen uitdelen. Kassa!!
  Beleid is toch voor de burgers ?? Anders krijg je ellende en mensen die afhaken van de Overheid . Met alle gevolgen van dien.
  Wethouders van Noordwijk….kijk nog eens goed naar dit beleid en doe iets voor en niet tegen de burger. Of heb je het zelf goed voor elkaar en raakt het je niet? Dan zit je niet op de goeie plek.

 24. Goedendag.

  Wij hebben vandaag 1/12/2023 een email van de P1 parkeren gekregen dat we binnenkort over stappen naar een ander systeem. Namelijk de app.!

  Hier moet men eerst geld op storten voordat hier gebruik van kan worden gemaakt.
  Als bewoner moet je dit doen zodat een bezoeker bij je langs kan komen.

  Moet ik dan als bewoner een tikkie sturen naar de bezoeker.?
  Een beetje raar vindt ik dat.

  Ook mag bezoek niet langer gebruik maken van de app dan 3 uur. Dan moet men minimaal 1 uur “normaal” tarief betalen om hier wederom hier gebruik van kan maken.

  Op dit moment van schrijven ben ik gewoon geirriteerd op de wijze hoe men misbruik maakt van de positie van de Gemeent en de P1.

  Dit kost de burger handen vol met geld.! Het is gewoon een ordinaire melkkoe geworden.

  Reken zelf eens uit wat je jaarlijkt meer kwijt bent dan de 20Euro die je in eerste instantie met de bezoekerskaart kwijt was.! Nu kan je voor de geld misschien 4 keer per jaar bezoek krijgen voor, laten we zeggen, 4 uur.? Dan houdt het echt op, hier moet iets mee gedaan worden.

  En dan hebben we het helmaal niet over het probleem wat mensen sociaal krijgen. Als men het niet kan betalen komt er niemand meer langs op bezoek en zal men vereenzamen. Of mensen willen niet meer komen vanwege het geld wat ze niet kunnen missen.

  Ik denk dat de Gemeente hier actie voor moet ondernemen want de gevolgen in de toekomst zullen voor vele onder ons niet te overzien zijn.

  Heb geprobeerd een klacht richting de gemeente te sturen hierover maar dit kan dus niet. Ik heb de algemene mail hiervoor gebruikt.

  Het parkeren is zijn doel voorbij gestreefd.
  Wat als de oplossing voor ilegale parkeerders en overlast van Duitsers in de zomermaanden zou zijn is nu een bedrijf geworden wat miljoenen voor de Gemeente naar binnen slurpt.

  Ik denk dat als de burgers van de Gemeente Noordwijk iets verder kijken dan hun neus lang is en zich hier in gaan verdiepen ze zichzelf goed achter de oren zouden krabben en hier ook wel een mening over zouden hebben.

  De Gemeente zou zich moeten schamen.!
  Er is hier duidelijk niet goed oover nagedacht.

  En inderdaad wat er bij het gemeentehuis in Noordwijk rondom de kerk gebeurt slaat nergens op. Eerst de mooie steentjes die levensgevaarlijk zijn. Een onoverzichtelijk kruispunt en een overlast van personeel wat daar parkeerd zodat de burger genoodzaakt is onder de Digros te gaan parkeren.

  En dan nog koketteren op facebook dat er een nieuwjaarsfeest wordt gegeven en dat op kosten van de Noordwijkse burger.
  Erg chique. Leuk voor jullie, minder voor ons.

 25. Gehele organisatie en het bestuur verplicht psychologische test laten ondergaan! We bedenkt zoiets? Mislukkingen van die onzinnige poppenkast van die organisatie stapelen zich op!! Heb een mobieltje om gebeld te worden of te kunnen bellen! Verder een prima fotocamera voor foto’s te maken een computer om mij op de hoogte te houden wat er speelt. Zo’n verslavend en onpersoonlijk mobieltje heb ik niet nodig. Maar nu moet ik een telefoon met een App hebben om met mijn BETAALDE parkeervergunning drie uurtjes ergens te parkeren. Bij wie kan ik de rekening indienen. Bij die ambtenaren die dit verzonnen hebben? Wat is het alternatief voor een vrij grote groep bewoners die ook niet zo’n verslavend apparaat hebben. Ik hoor het graag op tijd. En de hele organisatie het stuk over de stad Utrecht waar dit ook niet goed gaat laten lezen!! En overhoren! Als ze het niet begrijpen terug de schoolbanken in! Ik ben benieuwd wat de ondernemers van dit onzalige plan vinden. Ook heb ik nog geen raadslid gehoord. Oplossen en snel voor 1 JANUARI a.s.

 26. Financiële gevolgen parkeerbeleid voor bewoners Noordwijk Zee met 2 volwassenen thuiswonende kinderen (als gevolg van woningtekort) met 3 auto’s:
  1e parkeervergunning € 20,-
  2e parkeervergunning € 50,-
  3e parkeervergunning €100,
  Een 4e auto kan niet.
  Bezoekersvergunning voor uitwonend kind dat op bezoek komt €20,-. + extra parkeerkosten als kind langer blijft.

  Verplichte totale parkeerkosten per jaar €190,-.

  Waarom? Parkeerdruk door toeristen, hotelovernachters, strandgangers, dagjesmensen etc. Hele gemeente profiteert van de extra inkomsten die deze mensen opleveren, maar ALLEEN de bewoners van Noordwijk Zee worden ervoor beboet. Inwoners van de rest van Noordwijk hebben deze verplichte kosten niet.

 27. Let op dit is nog maar het begin. Hier in Katwijk ook 2 jaar nu scanauto en herzien parkeer beleid.ik ben al 5 boetes a. 128 euro veder omdat ik vergeten was of niet op tijd bezoek had aangemeld . Tarieven zijn in de loop van jaren meer dan verdubbeld + nu mag ook niet meer in het hele dorp met je vergunning geparkeerd worden en moet je ook nog extra betalen in het centrum. Komend jaar tarief voor 2de vergunning verdubbeld en 3de auto al 2 jaar geen vergunning mogelijk dus moet ik mijn auto 2 km verder parkeren. En het mooiste is ik woon nu volgens de gemeente nu in het (parkeer)centrum ,en die ring word steeds groter , waar dus geen parkeer problemen is ,ruimte genoeg in onze straat en buurt. Noordwijkers pas op jullie gaan hetzelfde beleven met dit parkeer terreur .

 28. Dit is wederom een duidelijk voorbeeld dat wij burgers er zijn om de Wethouders en politici te dienen. Zij maken het leven voor ons zuur mogelijk vanachter hun buro-tjes. Snap dat dan. Wij zijn melkkoeien, lastig. Liefst zouden ze ons volledig domineren

 29. Hoeveel moeten inwoners nog reageren tot dat een george orwell systeem zich gaat oplossen.
  Woon 75 jaar op dorp de sfeer is verziekt .
  De gemeente denkt dat ze ondernemer zijn maar daar is de organisatie niet op ingesteld.
  Waar bemoeien ze zich mee ,alle macht en heffing is toegeeigend als big brother.
  Je mag wel geld verdienen als je het maar inleverd.
  Steeds meer besluiten tegen burgers en ondernemers.
  De gouden kip toerisme is geslacht.
  Steeds drukker bij de voedselbank.
  Ons systeem is los gezongen.
  Geen wonder dat we anti-esthesblishment worden.
  Het moet allemaal anders.
  Is er licht aan de horizon.
  Kerstmis steek een kaarsje op en bid voor deze leges malloten.

 30. Ik voorzie nog meer parkeeroverlast in delen van Noordwijk Binnen als hier ook niet een ander parkeerbeleid gaat worden gevoerd. Lees betaald parkeren en (een beperkt aantal) bewonersvergunningen.

 31. Lekker CO2 neutraal om met een auto rond te gaan rijden om parkeerboetes te innen, de persoon in de auto moet ook meerder malen rondrijden om te controleren of er een auto te lang staat kortom wat een grote onzin actie weer gemeente Noordwijk !!!

 32. Ik heb kinderen en klein kinderen als ze bij ons op visite komen met verjaardag of andere feestdagen moeten ze betalen voor parkeren. Dat vind ik zo niet leuk.
  Ik heb maar 1 bezoekers pas .
  Normaal liep ik even naar de buren voor kaartje .

 33. Eene groote bende ze zorgen wel voor hun eigen kijk maar op de Heiligegeestweg om 9 uur wordt auto 🚘 neergezet en om 5 uur rennen ze naar buiten want ja ze zullen eens een paar stappen moeten lopen als je in dat gemeentehuis huis moet wezen staat alles vol zet jij hem maar op een betaalde plek neer . Die palen die weg gehaald zijn is met voorbedachte raade gedaan als ze zelf maar niks hoeven te betalen .

 34. Noordwijk is een pauper dorp geworden. In de Hoofdstraat lopen alleen nog maar ijs en patat etende tokkies in volgescheten maillots die zo graag eens de meilandjes willen zien.
  Het is één grote shameplek ons dorp. Kijk eens hoe de bouelevard het vuurtorenplein, gat van palace, de Zeereep er uitzien. En Roberto ten Hark maar blij zijn, weer een lintje doorgeknipt
  Ook qua politiek moeten we ons diep schamen, lekker elkaar de tent uitvechten.
  Nee, Noordwijk doet het prima zo, we gaan voor de 7 sterren badplaats

 35. Gewoon op de stoep zetten die herkent hij niet en hand haven doen ze niet kijk maar bij dat gemeentehuis , En politie zie je niet meer dus op de stoep .

 36. Ben benieuwd hoe dat met de buitenlandse toeristen gaat ,als die t weten of horen of lezen blijven ze misschien wel weg das pech toeristen weg dag inkomen Noordwijk (financiële inkomen)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in