De plek waar nieuwbouw moet komen (foto: de Groene Greef)

Lisse – Bewoners aan de Greef denken dat een nieuwe flat die de gemeente Lisse daar wil realiseren zeven verdiepingen hoog wordt en dat het de gemeente ook nog eens miljoenen gaat kosten. De omwonenden hebben zich verzameld onder de naam burgerinitiatief de Groene Greef. Aan de Ruishornlaan 21, op de plek van het jongerencentrum, wil de gemeente appartementen voor jongeren realiseren. Er zouden in totaal 40 woningen moeten komen. De gemeenteraad sprak er vorige week tijdens een commissievergadering over. Eerder werd gesproken over een gebouw van zes verdiepingen, maar een parkeergarage staat nu gepland op maaiveld, waardoor het gebouw zeven verdiepingen hoog wordt.

Uit de bespreking bleek ook dat appartementen voor jongeren op deze plek realiseren financieel een moeilijk verhaal wordt, zeker als de gemeenteraad als voorwaarde stelt dat het project kostenneutraal gerealiseerd moet worden. Volgens de omwonenden zou dat volgens het eigen beleid van de gemeente een kostenpost van 600.000 tot een miljoen euro kunnen gaan kosten. Een eventueel verlies zou men ook willen afwenden op het Knarrenhof dat in dezelfde omgeving moet komen. Een Knarrenhof is een woongelegenheid voor senioren waarbij ze zelfstandig kunnen wonen met gezamenlijke faciliteiten. Volgens omwonenden zijn veel kosten nog niet opgenomen, zoals advieskosten en de kosten van het uitplaatsen van het jongerencentrum. Omwonenden willen dat de gemeente de jongerenappartementen op een andere plek realiseert en op de plek van de Greef een bibliotheek of sportschool realiseert. Donderdag praat de gemeenteraad er weer over.

Hieronder de brief van de omwonenden.

2 REACTIES

  1. Dure mensen die vinden dat jongeren DAAR niet mogen wonen. Inschikken in Lisse! Woonachtig en woonruimte voor jongeren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in