Voorhout – Mevrouw Ineke Weterings sprak dinsdagavond bij de commissie ruimte namens 63 omwonenden haar zorgen uit over de nieuwbouw op het voormalig tennispark Oosthout in Voorhout.

Zij gaf aan dat de wijk zich kenmerkt door nauwe straten en dat de verkeersveiligheid in het geding gaat komen wanneer het project gerealiseerd gaat worden in de huidige vorm.  Ook gaf ze aan dat ze eigenlijk niet goed begrijpt waarom er in de wijk Oosthout überhaupt woningen gebouwd moeten worden omdat er nu al te weinig parkeerplaatsen zijn.

Het bevreemdt haar ook dat er nu in Oosthout een tennispark gaat verdwijnen terwijl er bij de Sassenheimse tennisvereniging een tekort is aan tennisbanen. Wethouder Volten gaf aan dat het plan Oosthout nog in de ontwikkelingsfase verkeert en dat de inbreng van de omwonenden meegenomen gaat worden in het definitieve plan en dat er nog verdere gesprekken tussen de omwonenden en bouwer Van der Hulst gaan plaatsvinden.

4 REACTIES

  1. Dit is al jaren gepland, ie dat tennisOosthout verhuist naar Elsgeest. Reden?

    Elsgeest zelf verandert intussen naar een grote blob kunstgras met een enkel boompje waar de bomen bijna allemaal gerooid zijn. Natuurlijk? Nee, behalve voor de gemeentelijke grootheidswaanzin

  2. De Essenrode bewijst dat smalle straatjes prima samengaan met huizen als het zo is ingericht dat er rustig moet worden gereden. Nog beter zou zijn alle parkeerplaatsen in de wijk vergroenen en auto’s aan begin van de wijk parkeren. Ook goed voor de lijn. Win-win.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Plaats hier je opmerking
Vul je naam in